Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κρίση στρατηγικής στην Αγίου Κωνσταντίνου

Η αλλαγή πλεύσης στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά έφερε τρικυμία στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Πιεστικές πολιτικές συνθήκες διαμορφώνονται στην Αγίου Κωνσταντίνου, μετά την «Πρωτοβουλία των 50», αλλά και την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι πρώτες διαφοροποιήσεις από την επίσημη θέση του κόμματος, καταγράφηκαν αναφορικά με τη συμμετοχή ή όχι της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, με στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου να προσυπογράφουν την πρωτοβουλία.

Δεν πρόκειται ωστόσο για τον μοναδικό πονοκέφαλο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, καθώς η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει την Αγίου Κωνσταντίνου αντιμέτωπη με την ανάγκη να επανατοποθετηθεί εκ νέου στο πολιτικό σκηνικό. Μολονότι η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης κορυφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με φόντο τα ναυπηγεία, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα περιμένει τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, για να τοποθετηθεί εκ νέου, κερδίζοντας πολιτικό χρόνο.

Προσκλητήριο διεύρυνσης

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανταπόκριση της Αγίου Κωνσταντίνου στην πρόσκληση για διεύρυνση του κυβερνητικού συνασπισμού, που απηύθυναν χθες μέσω της προγραμματικής συμφωνίας Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ η προηγούμενη κυβερνητική της εμπειρία εκτιμάται ως θετική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By