Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πόσα πληρώνουμε για τα κρατικά αυτοκίνητα

Πάνω από 150 οχήματα έχει μόνο το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Του Κώστα Πουλακίδα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, Αθήνα, 11 Απριλίου / fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Τα κρατικά αυτοκίνητα που διαθέτει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πολιτική ηγεσία της χώρας είναι 153, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Α. Μανιτάκη. Ειδικότερα από τα 153 αυτοκίνητα τα 70 είναι προς κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας και των υπολοίπων εξυπηρετούμενων προσώπων προσώπων και τα 83 έχουν διατεθεί για χρήση σε άλλες υπηρεσίες.

Το κόστος κίνησης το 2012 ήταν 269.122 ευρώ (τα 233.450 ευρώ δαπανήθηκαν για αγορά 91.623 λίτρων καυσίμων και τα 35.672 ευρώ για συντήρηση).

Κρατικό αυτοκίνητο από το υπουργείο  Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν:

-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

-Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

-Οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης

-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και την Ευρωβουλή.

-Οι υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργού και Υφυπουργοί.

-Ο Πρόεδρος του ΣτΕ, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και ο Πρόεδρος του ΝΣΚ.

-Οι Πρόεδροι των Συνταγματικά Κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών

-Οι τέως πρόεδροι κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, καθώς και οι τέως πρόεδροι δημοκρατικών κυβερνήσεων και Πρόεδροι Δημοκρατίας που χρημάτισαν πρόεδροι μετά το 1974 (μεταπολίτευση)

-Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαθέτει 30 οδηγούς για τα κρατικά αυτοκίνητα (με μηνιαία μισθολογική δαπάνη, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, 48.893 ευρώ).

By