Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κριμαία: Ρωσικό «ντου» σε πολεμικό πλοίο της Ουκρανίας

Με ρίψεις χειροβομβιδών καπνού απάντησε το ουκρανικό πλήρωμα 

crimea-navy

Ρώσοι στρατιώτες πραγματοποίησαν έφοδο σε πολεμικό πλοίο της Ουκρανίας – ένα από λίγα που δεν είναι ακόμα από τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων-, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου, μαύρος καπνός έκανε την εμφάνισή του πάνω από το πλοίο Kostyantyn Olshanskiy λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επιχείρησης Ρώσων στρατιωτών στη λίμνη Ντονούζλαβ.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το πλήρωμα του σκάφους απάντησε στην έφοδο με χρήση χειρομοβμίδων καπνού προκειμένου να αυτοπροστατευτεί.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν τραυματίες ή αν το πλοίο έχει τελικά καταληφθεί από τους Ρώσους στρατιώτες.

Παραδοχή ήττας από το Κίεβο

Θυμίζουμε ότι από το πρωί είναι σε εξέλιξη η διαδικασία απόσυρσης των ουκρανικών στρατευμάτων από την -πρόσφατα προσαρτόμενη στη Ρωσία- περιφέρεια, ως αναγνώριση της πλήρους ήττας της κυβέρνησης Γιατσενιούκ στην Κριμαία.

russia crimea

«Το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στη μετακίνηση των στρατιωτικών μονάδων της Κριμαίας και να απομακρύνει τις οικογένειες» των στελεχών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας,  Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ μιλώντας στο κοινοβούλιο στο Κίεβο.

Η μετακίνηση των στρατευμάτων, πρόσθεσε, αποφασίστηκε μετά τις απειλές των ρωσικών δυνάμεων κατά της ζωής των Ουκρανών στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Στο μεταξύ, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της σε 13 Καναδούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών σε μια σύμβουλο του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ και στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, σε απάντηση στις κυρώσεις που υιοθέτησε ο Καναδάς εναντίον της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε απάντηση στις απαράδεκτες ενέργειες της καναδικής πλευράς» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By