Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κριτική Μπακογιάννη στην κυβέρνηση για τις «στρεβλώσεις» του ΕΝΦΙΑ

«Δεν μπορείς να νομοθετείς επί λάθος δεδομένων» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ

fosphotos.com
fosphotos.com

«Το μεγάλο λάθος του ΕΝΦΙΑ είναι στην κεντρική σύλληψη ότι φορολογώ αντικειμενικές αξίες που δεν στέκουν» σημείωσε  η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η κ. Μπακογιάννη δεν παρέλειψε κατά τη σκληρή κριτική της για τις αστοχίες να εκφράσει τη βεβαιότητά της ότι το οικονομικό επιτελείο δεν θα μπορέσει να λάβει τα έσοδα που προσδοκά από τον ΕΝΦΙΑ.

«Δεν μπορείς να νομοθετείς επί λάθος δεδομένων. Αυτό φέρνει όλες τις στρεβλώσεις μετά τις οποίες καλούμαστε να διορθώσουμε» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι  αν έβγαλε τη μισή Ελλάδα από τα ρούχα της, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει.

Επιπροσθέτως, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ», ενώ άφησε αιχμές για έλλειψη διαλόγου στους κόλπους της ΝΔ με αφορμή και το σύμφωνο συμβίωσης: «Τάχθηκα υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ως αστική συμφωνία, καμία σχέση με το γάμο, είναι μια από τις υποχρεώσεις που έχουμε και είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Δεν μπορούμε να μην κουβεντιάζουμε τα θέματα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ, η κεντροαριστερά δεν είναι αξιόπιστος πόλος, δεν έχει λιμάνι, ενώ η κεντροδεξιά έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Αν θέλει μπορεί και πρέπει να εκφράσει όλη την παράταξη ο Αντώνης Σαμαράς» σημείωσε.

Επιπλέον, η  κ. Μπακογιάννη ζήτησε ένα εθνικό μίνιμουμ συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα. Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε δε ότι «υπάρχουν 180 βουλευτές», ενώ παραρήρησε ο κόσμος δεν θέλει εκλογές.

 

By