Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελίες για την γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ

Η επιχείρηση διαψεύδει τις αιτιάσεις της Ομοσπονδίας των Μεταφορέων για την επιλογή  Τούρκων μεταφορέων, παρά το έντονο ενδιαφέρον από την ελληνική πλευρά 

krikriA

Μεταφορείς από την Τουρκία επέλεξε η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ – ΚΡΙ, προκειμένου να μεταφέρουν τα προϊόντα της στο Βόρειο Ιράκ, παρά το ισχυρό ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει Έλληνες μεταφορείς.

Το γεγονός προκάλεσε ισχυρή αντίδραση από την Ομοσπονδία των Μεταφορέων (ΟΦΑΕ) η οποία σε έγγραφό της που απέστειλε στο υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Παπαδόπουλο, χαρακτηρίζει την ενέργεια «ακατανόητη δεδομένου ότι η διαφορά στις οικονομικές προσφορές Eλλήνων και Tούρκων είτε είναι ελάχιστη, είτε ανύπαρκτη».

Η ΟΦΑΕ όμως δεν περιορίζεται σε διαμαρτυρία αλλά επισημαίνει «τους κινδύνους υπερτιμολογήσεων και άλλων φορολογικών παραβάσεων και ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ΣΔΟΕ να προβούν άμεσα σε ελέγχους νομιμότητας».

Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς η ΟΦΑΕ κάνει λόγο για ρουσφέτι του Υπουργείου Μεταφορών επισημαίνοντας ότι χορηγήθηκαν επιπλέον άδειες στην ΚΡΙ – ΚΡΙ για Τούρκους μεταφορείς.

Πριν από λίγο η εισηγμένη εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας όλα όσα αναφέρει η ΟΦΑΕ.

Η απάντηση της εταιρίας

«Η Κρι Κρι από το 2008 είναι η μοναδική Ελληνική γαλακτοβιομηχανία που εξάγει παγωτά και γιαούρτια προς το Ιράκ στον πελάτη της, την εταιρία «DLBA» η οποία εδρεύει στο Ιράκ και ουδεμία μετοχική σχέση έχει με την Κρι Κρι.

Από την αρχή της συνεργασίας με τον πελάτη «DLBA», λόγω της μεγάλης απόστασης και της επικινδυνότητας της ευρύτερης περιοχής, αποκλειστική ευθύνη για τον προγραμματισμό, την επιλογή, τη διεκπεραίωση και την πληρωμή της μεταφοράς φέρει ο πελάτης. Παρόλα αυτά με πρωτοβουλία και επιμονή του τμήματος εξαγωγών Κρι Κρι, ο πελάτης συνεργάστηκε και με Έλληνες μεταφορείς οι οποίοι τιμολόγησαν και πληρώθηκαν απ ευθείας από τον πελάτη μας στο Ιράκ.

Οι πωλήσεις μας είναι καθ’ όλα νόμιμες και δεν υπάρχει ουδεμία παράβαση του νομικού ή φορολογικού πλαισίου. Σε όλες τις αποστολές υφίστανται όλες οι απαραίτητες άδειες και πραγματοποιούνται κανονικά οι εκτελωνισμοί όλων των φορτίων.

Συμπληρωματικά, η Κρι Κρι κάνει εκτεταμένη χρήση Ελλήνων μεταφορέων. Όλες οι εθνικές μεταφορές των προϊόντων, καθώς και οι διεθνείς μεταφορές, για τις οποίες υπεύθυνη είναι η Κρι Κρι, πραγματοποιούνται από ελληνικές μεταφορικές εταιρίες.

Η Κρι Κρι ΑΒΕΕ θα ενεργοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων της και της εν γένει φήμης της κατά εκείνων που θέλουν τεχνηέντως να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, ειδικά αυτή την περίοδο που η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του εξαγωγικού της προσανατολισμού».

πηγή: fpress

(Visited 1 times, 1 visits today)
By