Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κρι- Κρι: Προχωρά σε επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους

kri kri

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι-Κρι προχωρά σε υλοποίηση επενδύσεων 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία μίας νέας, υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, μετά από το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της, το Δεκέμβριο του 2013.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση της Κρι-Κρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ.

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους.

Για το έργο αυτό, κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας καθώς και μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρεία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς ενώ έχει ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 10 χώρες (Βαλκανικές χώρες, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ).

By