Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όποιος διαφωνεί να φύγει

«Οι μεταρρυθμίσεις θα βρουν σύμφωνη την σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών»

fosphotos.com
fosphotos.com

Τη δική του απάντηση στους συναδέλφους του υπουργούς που διαφωνούν με την εφαρμογή μέρους των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν ένας υπουργός διαφωνήσει ανοικτά με προαπαιτούμενα δεν πρέπει να έχει θέση στην κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR και πρόσθεσε με νόημα «αν εγώ διαφωνούσα θα έπρεπε να φύγω».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν υπάρχει πισωγύρισμα», έσπευσε ωστόσο να επισημάνει πως δεν βλέπει « κανένα υπουργό αυτή τη στιγμή που να λέει δημόσια όχι στα προαπαιτούμενα, ότι δεν θα γίνουν». Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση πως «οι μεταρρυθμίσεις θα βρουν σύμφωνη την σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών».

Σχετικά με τα σενάρια που θέλουν μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου σε όσους έχουν κακή απόδοση, σχολίασε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση για μειώσεις σε μισθούς και απολύσεις για όσους έχουν κακή βαθμολογία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι έτοιμα τα σχέδια για το νέο μισθολόγιο και ότι δεν υπάρχουν νέοι αριθμητικοί στόχοι απολύσεων – διαθεσιμότητας.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο θα περιοριστεί κατά 35% ο αριθμός των γενικών διευθύνσεων και των τμημάτων με το νέο σύστημα.

By