Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Κυριακή κοντή γιορτή» για την τρόικα

Στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών, μεθαύριο με Στουρνάρα

troika

Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι η τρόικα, όπου θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα.

Εκκρεμεί απάντηση στο αίτημα της ελληνικής πλευράς να συμπεριληφθούν στο στόχο των 4.000 απολύσεων του 2013, όσοι εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες δουν οριστικά την έξοδο στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, αλλά και οι συμβασιούχοι του δημοσίου που παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές και αποχωρήσουν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Η αναβληθείσα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών θα γίνει την Κυριακή, ημέρα της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Το μεγάλο θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό, ενώ δύσκολο σταυρόλεξο για την κυβέρνηση εξακολουθεί να αποτελεί και ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς ακόμη και εάν οι περίπου 70 βουλευτές που έχουν εκφράσει ενστάσεις με τον ένα ή άλλο τρόπο υποχωρήσουν -λόγω και της δύσκολης θέσης στην οποία τους φέρνει η πρόταση δυσπιστίας-  πρέπει να δώσει και το «πράσινο φως» η τρόικα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει  έως την Κυριακή έναν κύκλο επαφών με τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τότε αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά της» για το ύψος των νέων μέτρων που ζητεί για το 2014, αλλά και για τους τομείς όπου αυτά τα μέτρα θα εστιασθούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By