Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Ρήτρα απασχόλησης για τις επιχειρήσεις που επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ

«Διατήρηση των θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων, σε όσες επιχειρήσεις επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ ή δικαιούνται φορελαφρύνσεων» προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

konstantinopoulosAAA

Η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να θεσμοθετηθεί ρήτρα απασχόλησης, που σημαίνει διατήρηση των θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων, σε όσες επιχειρήσεις επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ ή δικαιούνται φορελαφρύνσεων θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Μάλιστα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της πρότασης στην παρούσα συγκυρία.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως » χώρα έχει κάνει το επόμενο βήμα» ωστόσο επισήμανε, με αφορμή την «προεδρολογία» ότι υπάρχει θέμα πολιτικής σταθερότητας, κάτι που χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό.

Ενόψει του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που αρχίζει από αύριο στο Παρίσι, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι «οι εταίροι μας πρέπει να κατανοήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια και τις θυσίες των πολιτών αλλά και της κυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια». Μάλιστα έθεσε ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, τονίζοντας ότι «στο πετρέλαιο θα έχουμε ως ισοδύναμα ότι ο κόσμος δεν θα κρυώνει και θα έχουμε αυξημένα έσοδα… Πρέπει να κατανοήσουν (σ.σ οι δανειστές) ότι τα ισοδύναμα είναι μέσα στη διόρθωση των μέτρων.»

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι σε θέματα όπως το φορολογικό η τρόικα έκανε λάθος θέτοντας θέμα μείωσης. Για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να συμβολίσουν τη χώρα μετά το μνημόνιο, υπάρχουν άνθρωποι επιτυχημένοι που μπορούν να σηματοδοτήσουν κάτι διαφορετικό», ενώ πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την πεπατημένη του παλιού πολιτικού συστήματος στο θέμα αυτό».

Τέλος αναφερόμενος στα τεκταινόμενα  στο ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε με νόημα: «Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να κάνουμε μνημόσυνα, είναι ώρα να κάνουμε και γενέθλια, ζητώντας την ίδρυση μια μεγάλης δημοκρατικής παράταξης μέσα από τα λάθη του παρελθόντος, και όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή».

By