Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Στόχος μας η επαναθεμελίωση της Δημοκρατικής Παράταξης

«Κάποιοι που ήταν θεατές των εξελίξεων, κόπτονται τώρα για για την πολιτική κληρονομιά της παράταξης»

konstantinopoulosC

Την ανάγκη «επαναθεμελίωσης της Δημοκρατικής Παράταξης» με αποφάσεις που θα σηματοδοτούν την αναγέννηση και την αναμόρφωση του κινήματος, επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην ομιλία του, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε οι αποφάσεις μας να στηρίξουν την επαναθεμελίωση της Δημοκρατικής Παράταξης .Της μόνης Ελπίδας της Χώρας, για να μπορέσει να γίνει συνοδοιπόρος όλων των προηγμένων Ευρωπαϊκών Κοινωνιών στην δύσκολη , ναι, με λάθη και πισωγυρίσματα ίσως, αλλά σίγουρα προοδευτική και δημοκρατική πορεία προς το μέλλον της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ωστόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης στοχοποίησε τους αμφισβητίες του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «θεατές των εξελίξεων που κόπτονται… για την Πολιτική & Πνευματική κληρονομιά της Παράταξής μας» και τονίζοντας με έμφαση «λες και κάποιος  τους κατέστησε θεματοφύλακες ενός Πολιτικού Θησαυροφυλακίου, μόνους αυτούς στην διατήρηση των ιερών και των όσιων μας». «Επικαλούμαστε τον ιστορικό μας ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου αλλά δεν επικαλούμαστε την απόφαση του να μην αναλάβει την Ένωση Κέντρου και να ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε με νόημα.

Μάλιστα , συνεχίζοντας την κριτική του προς τους ηχηρά διαφωνούντες, διαμήνυσε: «Δεν καταλαβαίνουμε ότι όταν το κοινωνικο-οικονομικό γίγνεσθαι ξεπερνάει το υπάρχον «παράδειγμα», οι πολιτικοί φορείς του παραδείγματος , όσο πιο πολύ αγκιστρωμένοι είναι σε αυτό και τις εκφράσεις του, τόσο πιο αντιδραστικά και συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά θα παρουσιάζουν, με αποτέλεσμα την –αργά ή γρήγορα- πολιτική πετροποίησή τους».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την εκτίμηση πως «οι πολιτικοί σχηματισμοί που στηρίχθηκαν σε θολά, ομιχλώδη και ασαφή προτάγματα στην Ελληνική Κοινωνία, αλλά και σε ακραίους λαϊκισμούς ή πολιτικούς ακροβατισμούς, τείνουν προς διάλυση ή εξαφάνιση» και απέυθυνε έκκληση «να αφήσουμε πίσω, κομματικές τακτικές και βραχυπρόθεσμες στρατηγικές και να συνταχθούμε στον σκοπό που προσπαθούμε όλοι να φέρουμε επιτέλους πιο κοντά : στην επαναθεμελίωση της Δημοκρατικής Παράταξης, με την συμβολή όλων των κοινωνικών ρευμάτων που την διαμόρφωσαν κατά καιρούς».

Στην ομιλία του επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι εποχή μερικοτήτων» και υπογράμμισε πως «ήρθε η ώρα για τη Δημοκρατική Παράταξη».

Καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε και στην εμπειρία που αποκόμισε από το λίγο διάστημα που θητεύει στο υπουργείο Ανάπτυξης και επεσήμανε πως από την επαφή του με όλους τους κοινωνικούς εταίρους το χαρακτηριστικό μήνυμα που πήρε είναι το εξής « Προχωρήστε μπροστά, μην διστάζετε, πρέπει να αλλάξουν πολλά… και γρήγορα, όχι πισωγυρίσματα! Αργείτε…, δεν μας ενδιαφέρουν πια οι κομματικές ίντριγκες και τα εσωτερικά σας «μυθιστορήματα», θέλουμε πολιτική,θέλουμε δουλειά, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία παντού, σταθερό πλαίσιο και έργο , έργο για το …μέλλον».

By