Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Στόχος να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Έως τα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει πάλι μια προσπάθεια με όλα τα τομεακά και περιφερειακά προγράμματα τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

konstantinopoulosC

Νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε διάλογο όλα τα κόμματα, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ακόμη, πως «έως τα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει πάλι μια προσπάθεια με όλα τα τομεακά και περιφερειακά προγράμματα για να δούμε πού βρισκόμαστε μετά την εξυγίανση των προγραμμάτων και έτσι να παρακολουθούμε κάθε μήνα τη διαδικασία, να γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα προβλήματα ώστε, να μην χαθεί και να μην επιστραφεί ούτε 1 ευρώ στις Βρυξέλλες».

Ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και υπογράμμισε πως υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, πρωτόκολλα συνεργασίας τα οποία υπογράφηκαν μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και των αρμοδίων φορέων και υπάρχει πλήρης συνεννόηση ώστε να μην χαθούν χρήματα. «Να μην χαθεί ούτε 1 ευρώ, να μην επιστρέψει ούτε 1 ευρώ στις Βρυξέλλες», τόνισε.

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στον κίνδυνο να χαθούν χρήματα ή να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, ενώ υποστήριξε ότι καρκινοβατούν ορισμένα θέματα -ιδιαίτερα αυτά των «κόκκινων δανείων», τα οποία –όπως είπε- δεν έχουν επιλυθεί.

By