Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ο Τσίπρας είναι «τη μέρα νοικοκύρης το βράδυ αμαρτωλός»!

Με τρία παραδείγματα διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ. απάντησε στη φράση Τσίπρα «είμαστε κι εμείς νοικοκύρηδες»

konstantopoulos-odisseasΜε τους στίχους «τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός» από το  λαϊκό τραγούδι «Πως τρελαίνεται ένας άνδρας» (του Κ. Κάτσιγρα) που έχουν ερμηνεύσει ο Ζ. Μελάς, ο Κ. Μοναχός, ο Α. Κωνσταντινόπουλος κ.α. χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα, ο Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αφορμή για το σχόλιο, είναι φράση του επικεφαλής υου ΣΥΡΙΖΑ ότι «είμαστε και εμείς νοικοκύρηδες».

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να εγκριθεί άμεσα η τροπολογία του κόμματός του για την ανεργία με παράλληλη μεταφορά των πόρων και κάλεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα στην μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής «δεν έκανε ούτε μία παρότρυνση» για να περάσει η τροπολογία.

Έφερε μάλιστα τρία συγκεκριμένα παραδείγματα διγλωσσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Χθες, η αντιπολίτευση δεν σας έκανε ούτε μια παρότρυνση να την αποδεχθείτε. Γιατί; Ρωτήστε τους, ή μάλλον δεν χρειάζεται οι πολίτες που τους χτυπάνε με ευκολία την πλάτη, έχουν ήδη απαντήσει. Ξέρετε γιατί; Γιατί το πρωί ο κ. Τσίπρας μας λέει ότι το Ελληνικό πρέπει να γίνει Γαλατικό χωριό, χωρίς καμία επένδυση και το βράδυ ο κ. Σταθάκης μας λέει το 1/3 πρέπει να γίνει πάρκο, το 1/3 ήπιες μορφές ανάπτυξης (κατοικίες) και το άλλο 1/3 εμπορικό κέντρο. Γνωρίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση το πρωί καταγγέλλει μεγαλοεργολάβους, μιντιάρχες και υποψήφιους αγοραστές, όπως τον ΟΠΑΠ και το βράδυ τρώει μαζί τους στο ίδιο τραπέζι λέγοντας ότι «έχει μια αίσθηση ότι η χώρα δεν πάει καλά». Το πρωί ο κ. Τσίπρας μας εγκαλεί ότι δεν προχωράμε τις επενδύσεις στη Βουλή, όπως π.χ. Ντοιτσε Αιολία, και από την άλλη το βράδυ ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Πετράκος ως περιφερειακός σύμβουλος καταψήφιζε την ίδια επένδυση που ο Πρόεδρος του μας είχε εγκαλέσει ότι δεν προχωράμε! Και επειδή σε μια στιγμή πολιτικής αδυναμίας λόγω γεγονότων ότι είναι νοικοκυραίος να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κινείται στους στίχους του λαϊκού άσματος «τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός».

Εξάλλου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, απευθυνόμενος στους υπουργούς της κυβέρνησης άφησε σαφείς αιχμές: «Ένα κίνδυνο έχουμε, τον είχαμε ζήσει και την προηγούμενη τριετία. Μερικοί Υπουργοί εργάζονταν με το δόγμα «εγώ τα ξέρω όλα» και απαξίωναν τους βουλευτές που έδιναν καθημερινά μάχη στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία. Για παράδειγμα, Το πρόβλημα με τα ΑΠΕ γιγαντώθηκε γιατί η προηγούμενη Υπουργός Περιβάλλοντος δεν άκουγε… ξεκομμένη από την πραγματικότητα με τα γνωστά αποτελέσματα. Σας στηρίζουμε αλλά θέλουμε να μην δίνουμε δικαιώματα στην αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ακόμη ότι «κατέρρευσαν όλοι οι μύθοι του συνοθυλεύματος των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων. Το παράδειγμα της Κύπρου δυστυχώς επιβεβαίωσε όλους εμάς που λέγαμε ότι ο ασφαλής δρόμος, παράλληλα όμως δύσκολος δρόμος είναι ο δρόμος της Ευρώπης» και πως «όλοι αυτοί που καλλιεργούσαν με απίστευτη προχειρότητα και δημαγωγία τους μύθους, ότι μπορούμε να βρούμε εύκολα χρήματα από άλλες χώρες, όχι απλά κατέρρευσαν αλλά ηττήθηκαν».

Τέλος, άφησε υπαινιγμούς για φωτογραφικές ρυθμίσεις λέγοντας ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα καθαρό δίλλημα μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών και όχι προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων».

By