Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φωνές, βρισιές, απειλές στην Προανακριτική…

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Είστε χυδαίος, θα κατηγορηθείτε για υπόθαλψη εγκληματία κ. Μαρκογιαννάκη.

lista lagarde papakostantinou stick
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Μέχρι έξω από την αίθουσα της Προκαταρκτικής Επιτροπής ακούσθηκαν οι φωνές της Ζ. Κωνσταντοπούλου και του Χρ. Μαρκογιαννάκη. Αφορμή της έντασης ήταν η εντολή Μαρκογιαννάκη να σταματήσουν οι ερωτήσεις της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στον του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη ακριβώς στο 20λεπτο που έχει θεσπιστεί (σ.σ. ρωτούσε για 22 λεπτά).

Σημειώνεται ότι το  ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε έγγραφη αναφορά του  προς τον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, το οποίο κάνει λόγο για «προαναγγελθέντα και σκηνοθετημένο θάνατο» της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και η κατάθεση Καπελλέρη ολοκληρώθηκε μέσα σε περίπου 1,5 ώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκη για πραξικοπηματική απόφαση και βίαιη διακοπή της εξέτασης του μάρτυρα

Όταν διέκοψε τις ερωτήσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης έδωσε το λόγο στον έτερο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Θ. Δρίτσα, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει. Σε πολύ έντονο ύφος (που δεν το συνηθίζει) ο Θ. Δρίτσας κατηγόρησε τον Χρ. Μαρκογιαννάκη για απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ακούσθηκε να φωνάζει στον Χρ. Μαρκογιαννάκη «δεν έχετε δικαίωμα να με προσβάλλετε», «είστε χυδαίος», ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής ακούσθηκε να φωνάζει «ξεπεράσατε τα όρια».

Η ένταση μεταφέρθηκε και έξω στους διαδρόμους. Ο Θ. Δρίτσας κατήγγειλε σχεδιασμένο πραξικόπημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι δολοπλόκοι».

«Έλεος» σχολίασε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου του επεσήμανε: «Προσέξτε τι λέτε γατί θα απολογηθείτε δημόσια για υπόθαλψη και συγκάλυψη εγκληματία».[space size=»20″]

 

By