Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ανδρέας, ο Βορίδης και ο Μητσοτάκης

Στην πολιτική κόντρα, που ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, παρενέβη ο πρώην πρωθυπουργός

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Η φράση του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: «Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» ικανοποίησε πολλούς γαλάζιους, που ήταν δυσαρεστημένοι με τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Όχι όμως τον προαιώνιο αντίπαλο του Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος παρενέβη στο ζήτημα που άναψε φωτιές στη δικομματική προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του ανασχηματισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook το εξής σχόλιο: «Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε περί απονομής πολιτικών ευθυνών, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Σίγουρα δεν είναι σήμερα η ώρα να ανασκαλεύουμε το παρελθόν. Η ιστορία θα απονείμει δικαιοσύνη σε όλους. Άλλωστε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».

Το σχόλιο του κ.Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στον κ. Βορίδη και ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άφηνε αιχμές κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ, υπονοώντας ότι υπονομεύει τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, στο γαλάζιο παρασκήνιο η κίνηση αυτή του κ. Βορίδη ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια να χτίσει ηγετικό προφίλ. Ορισμένοι αντίθετα εκτιμούσαν ότι ενδεχομένως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ να είχε ενημερώσει τον κ.Σαμαρά για το περιεχόμενο της παρέμβασης του στο συνέδριο, η οποία λειτούργησε εκτονωτικά στην οργανωμένη βάση του κόμματος. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως στην καταληκτική του ομιλία στο συνέδριο απάντησε εμμέσως στον κ. Βορίδη, προτάσσοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί η σταθερότητα που είναι αναγκαία για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

bloggers; internet; Konstantinos Mitsotakis; new technologies; Press conference; Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; ίντερνετ; νέες τεχνολογίες; συνέντευξη; συνέντευξη Τύπου

«Ο κ. Βορίδης είχε προσωπικές επιδιώξεις μέσα από αυτή την αναφορά. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία. Η κυβέρνηση για να έχει συνοχή, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί», σχολίασε μεταξύ άλλων και ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με φόντο τις δηλώσεις Βορίδη, στον ρ/σ Real FM.

Απαντώντας αναφορικά με την πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «θα πρέπει ο κάθε ένας πριν πει για τις εξεταστικές, όταν έχει περάσει από κρατικές θέσεις, να κάνει μια αξιολόγηση για τα ελλείμματα και μετά να κάνουν κουβέντα για την εξεταστική», ενώ ερωτώμενος για τη σύσταση της νέας κυβέρνησης, «ο αναγκαίος συμβιβασμός έχει να κάνει μόνο για την βοήθεια της χώρας. Πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική ωριμότητα να τα καταφέρουμε», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By