Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόλιν Φάρελ και Ρέητσελ Βάις στη νέα ταινία του Λάνθιμου

Το «Lobster» είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

farel-vais

Το cast της αναμενόμενης ταινίας «Lobster» αποκάλυψε το περιοδικό Variety. Έτσι, στα γυρίσματα της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, πρωταγωνιστές θα βρεθούν οι Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις.

Ο Γ. Λάνθιμος, που έχει γράψει το σενάριο μαζί τον μόνιμο συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου, θα παρουσιάσει μια κινηματογραφική ιστορία, όπου μοναχικοί άνδρες και γυναίκες συναντιούνται σε μυστηριώδες ξενοδοχείο, προκειμένου να βρουν σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες. Αυτοί που αποτυγχάνουν, μεταμορφώνονται σε ζώα και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος. Ένας άνδρας θα το σκάσει και θα βρει τον έρωτα, ενάντια στους κανόνες της Πόλης.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, πρόκειται για «μια ιστορία αγάπης, χωρίς να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και πάνω απ” όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον. Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει κάποιον είναι ένα είδος βασανιστηρίου. Το να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να αγαπήσουμε είναι ένα διαφορετικό είδος βασανιστηρίου».

By