Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για την σταυροδοσία στις ευρωεκλογές

Αφορμή στάθηκε η κατηγορία που εκτόξευσε προς την κυβέρνηση ο Στάθης Παναγούλης για έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς

panagoulis

Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές με τον Γιάννη Μιχελάκη να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι βρίσκεται σε πανικό, αδιέξοδο και αμηχανία.

Αφορμή στάθηκε η κατηγορία που εκτόξευσε προς την κυβέρνηση ο Στάθης Παναγούλης για έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς. «Το μόνο που κάνουμε είναι να δίνουμε το δικαίωμα στους πολίτες να επιλέγουν τους ικανούς και τους άξιους, αλλά μάλλον εσείς είχατε μοιράσει τις θέσεις και τώρα σας χάλασε η μανέστρα», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με τον Π. Λαφαζάνη που μίλησε για λαθροχειρία της κυβέρνησης.

«Νομίζετε ότι θα κερδίσετε τις εκλογές με τεχνάσματα; Παραβιάζετε το Σύνταγμα και την κοινή λογική, μεταθέσατε τον χρόνο των δημοτικών για να εξυπηρετήσετε τις φαντασιώσεις σας, επιχειρείτε λαθροχειρία αλλά δεν θα το πετύχετε», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνοντας χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν είχε κάνει σημαία του το σταυρό.

lafazanis800_091113

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε ασχολίαστη και την δήλωση της Ρένα Δούρου ότι αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός, λέγοντας ότι η συγκομιδή των σκουπιδιών είναι δουλειά του δημάρχου. «Ο περιφερειάρχης πρέπει να βρει μέρος για την τοποθέτησή τους, όμως η λογική Κερατέας του Τσίπρα λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μεταφέρει τα σκουπίδια στο φεγγάρι», ανέφερε.

«Δεν είναι αθώα η πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση παραμονές των εκλογών», είπε ο Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε ωστόσο, ότι το κόμμα του είναι θετικό επί της αρχής.

Ο Γ. Μιχελάκης ανακοίνωσε πάντως, πως τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στην Βουλή η ρύθμιση για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

By