Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Κόντρα» στη Βουλή για τους υδρογονάνθρακες

«Κανένας κύριος δεν επιτρέπεται πια να ακουμπήσει τα δημόσια έσοδα από τα κοιτάσματα ελληνικών υδρογονανθράκων»

boulh

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ σημάδεψε τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των συμβάσεων για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο, που εγκρίθηκαν με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης επεσήμανε ότι θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ενώ το ασφαλιστικό σύστημα εκτιμάται ότι θα εισπράξει 15-18 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια από τα έσοδα που θα υπάρξουν.

«Κανένας κύριος δεν επιτρέπεται πια να ακουμπήσει τα δημόσια έσοδα από τα κοιτάσματα ελληνικών υδρογονανθράκων διότι, με νόμο που ψήφισε η Βουλή, όλα αυτά τα δημόσια έσοδα θα πάνε στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών και όποιος μετέπειτα υπουργός τολμάει, ας τον αλλάξει αυτό το νόμο», υπογράμμισε ο Γιάννης Μανιάτης.

Με τις τρεις συμβάσεις διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Αλεξόπουλο να μιλάει για εκποίηση του υπεδαφικού πλούτου με διαδικασίες fast track και να τις χαρακτηρίζει προϊόντα εξωθεσμικών επιτροπών. Ενστάσεις διατύπωσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ρ. Μακρή, αποικιοκρατικές τις χαρακτήρισε ο Δ. Κουκούτσης από τη ΧΑ και επιφυλάξεις η Α. Ξηροτύρη από την ΔΗΜΑΡ. Κατά τάχθηκε ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

By