Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόντρα Στουρνάρα – Μαριά: «Λαϊκίζεις» – «Είσαι τυχάρπαστος»!

Βορίδης: «Αυτό πρέπει να γραφτεί στα ιστορικά πρακτικά».

 

Committee on Economic Affairs   /  Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ΒουλήςΈντονους διαξιφισμούς είχαν οι Γ. Στουρνάρας, Ν. Μαριάς και Μ. Βορίδης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αφορμή ήταν το σχόλιο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και τον τραγικό θάνατο των φοιτητών στην Λάρισα από μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν.

Ο Υπουργός είπε ότι αυτό είναι «λαϊκισμός, είναι ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο». «Μας κατηγορείτε για λαϊκισμό;», ρώτησε ο Ν. Μαριάς. «Μάθετε τρόπους, Ζηλώσατε τη δόξαν αυτών που βγαίνουν στα παράθυρα» του απάντησε ο Γ. Στουρνάρας που είναι ενοχλημένος από την σύνδεση του περιστατικού με την κυβερνητική πολιτική.

«Είστε τυχάρπαστος», φώναξε ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατηγορώντας τον ότι λαϊκίζει. «Κατηγόρησε ο Ν. Μαριάς τον Γ. Στουρνάρα ότι λαϊκίζει. Αυτό πρέπει να γραφτεί στα ιστορικά πρακτικά», σχολίασε ειρωνικά ο Μ. Βορίδης.

Πάντως, επί της ουσίας, ο Γ. Στουρνάρας υπερασπίσθηκε τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ισχυριζόμενος ότι είναι «αρκετά αποτελεσματικός φόρος»…[space size=»30″]

 

By