Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την οικονομία

Για κρυφή επιστολή του πρωθυπουργού κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση

Nea Dimokratia grafeiaΠυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κρυφή» επιστολή του Πρωθυπουργού προς την τρόικα.

«Αν και ο κ. Σαμαράς ισχυριζόταν ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, έρχεται η “κρυφή” του επιστολή προς τους δανειστές, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του,  με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων, δυσβάστακτων μέτρων, ανθρωποθυσίες και κατασχέσεις σπιτιών,  αποδεικνύοντας  για άλλη μια φορά πόσο αναξιόπιστος και επικίνδυνος είναι για την κοινωνία και τη χώρα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Όσο και αν ξορκίζει τις εκλογές εκβιάζοντας τους πολίτες, έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή της  κυβέρνησης και τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας η οποία, με την κυβέρνηση της αριστεράς, θα βάλει τέλος στην καταστροφή, δίνοντας ελπίδα και προοπτική», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΝΔ: Πότε θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για την πατρίδα;

Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει και η ΝΔ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο κ. Παπαδημούλης, στον Τύπο της Κυριακής, δηλώνει ότι ποτέ δεν είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν σε επίπεδα 2009.

Αντιθέτως, σημειώνει η ΝΔ, ο κ. Σταθάκης δηλώνει, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ότι ο κατώτατος μισθός και η κατώτατη σύνταξη θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2009.

«Πότε επιτέλους θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια πρόταση για την πατρίδα, αντί όλες του οι δηλώσεις, να υπερασπίζονται πότε τη μια και πότε την άλλη συνιστώσα;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ και στα σχόλιά της για τις θέσεις που διατύπωσαν οι κύριοι Δραγασάκης και Σταθάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για διαστρέβλωση των θέσεων τονίζοντας:

«Η τεχνητή διαστρέβλωση και η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. Αν, ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν, τους συνιστούμε ξεκούραση. Για την επιστολή του κ. Σαμαρά προς τους δανειστές, όπου δεσμεύεται για νέα μέτρα, απολύσεις και κατασχέσεις σπιτιών έχουν να πουν κάτι;».

By