Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόντρα Τσίπρα – Λαφαζάνη για τα ιδρυτικά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ

 Η διαφωνία για το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «νικητή» τον πρόεδρο του κόμματος.

Press conference of SYRIZA / Συνέντευξη  του ΣΥΡΙΖΑΗ αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, και η επικράτηση του πρώτου, «έκλεψε την παράσταση» στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε η συζήτηση για το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει από μηδενική βάση, που σημαίνει ότι το κείμενο της συνδιάσκεψης δεν αποτελεί «βάση» για να ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πορεία του ως ενιαίο κόμμα. Ζήτησε δε, να υπάρξουν αλλαγές τουλάχιστον ως προς την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που συνήθως δεν εμπλέκεται σε διαδικαστικά θέματα, δέχθηκε να αφαιρεθούν αναφορές στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, αλλά διαβλέποντας ότι θα αρχίσει νέος κύκλος εσωστρέφειας για τα κείμενα πρότεινε να γίνει ψηφοφορία – δηλαδή να λυθεί το θέμα άμεσα, μέσα στην Γραμματεία του κόμματος. Με την θέση του συμφώνησαν και οι κ. Δραγασάκης, Βούτσης και Σκουρλέτης  που πρότειναν η απόφαση της Συνιδάσκεψης να εμπλουτιστεί, αλλά να αποτελέσει προσυνεδριακό κείμενο.

Έτσι η συνεδρίαση διεκόπη και το ζήτημα θα επανέλθει σε συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, καθώς 13 – 14 Απριλίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή.

By