Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο πόλεμος των μίντια και η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

 Το φυτίλι άναψε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή και συνεχίστηκε με την απάντηση του Ευ. Βενιζέλου

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

Σε κόντρα μεταξύ των μίντια, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ της εφημερίδας «Τα Νέα» και του κομματικού οργάνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Η Αυγή», εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ του  Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το κάλεσμα του τελευταίου σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επερχόμενα μέτρα της συγκυβέρνησης.

Το φυτίλι άναψε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα (Η Αυγή) την περασμένη Κυριακή, για να έρθει η απάντηση από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» περί βρώμικου παιχνιδιού που παίζει ο Τσίπρας, αλλά και της δήλωσης του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος χαρακτήρισε την τοποθέτηση Τσίπρα, ως «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας»

Πάντως, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην εφ. «Η Αυγή»σήμερα, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει ότι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες Βενιζέλου ως καλαμπούρι.

Ενδεικτικό, πάντως, του πολέμου που έχει ξεσπάσει είναι το σημερινό άρθρο της Ρούλας Γεωργακοπούλου στα Νέα.

«Ηρθ” ο χειμώνας κι ο κοσμάκης τα” χει χάσει». Με αυτή τη φράση εκκινεί το άρθρο της, όπου συνδέει την αναζήτηση ενός ζεστού, μάλλινου ρούχου με το ψάξιμο του Αλέξη Τσίπρα στην ντουλάπα του ΠΑΣΟΚ, με ενδυματολογικές αναφορές πολλαπλών αναγνώσεων.

Παράλληλα, η κ. Γεωργαπούλου συμπληρώνει : «Ψάχνει ο Τσίπρας στην ντουλάπα του ΠΑΣΟΚ για κανά μάλλινο, αλλά σάμπως υπάρχει τίποτα της προκοπής μέσα σε αυτό το «μπουρδέλο; »Από την εποχή του «να καεί-να καεί» μόνο κάτι αποφόρια του ΓΑΠ βρίσκω όλα σε φόρμες και επιγονατίδες».

Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται πως αυτό το χειμώνα θα «δαγκώσουμε το σκουφί μας, παρεκτός και προσφερθεί κανείς να αυτομολήσει και να γίνει από μόνος του ρόμπα». Προβλέποντας πως φέτος δεν θα καίμε στα τζάκια μελαμίνες αλλά μεσοπρόθεσμα και μνημόνια, θυμάται το προεκλογικό «ή εμείς ή αυτοί» ενώ παραφράζοντας το δημώδες άσμα γράφει «Γίνεσαι βλαχοδήμαρχος Τζάκρη μου, την πίστη σου ν” αλλάξεις, να προσκυνήσεις στο τζαμί, την εκκλησιά ν” αφήσεις;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By