Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Κόντρες» ανακοινώσεων Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο

ΣΥΡΙΖΑ: Να ματαιωθεί η απόφαση του Eurogroup – Ν.Δ: Είστε τυχοδιώκτες

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους «μαίνεται» η αντιπαράθεση μέσω  ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Institute "Konstantinos Karamanlis" /  ?????????? "???????????? ??????????"Σε ανακοίνωση του,  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει για την απόφαση του Eurogroup  ότι «πρέπει να ματαιωθεί, προτού γίνουν ανεπανόρθωτες οι ζημιές που θα προκαλέσει. Η ελληνική πλευρά, δια του κ. Στουρνάρα και με τις εντολές του κ. Σαμαρά στήριξε αποφάσεις προκλητικές και απαράδεκτες. Δεν δίστασε να συμφωνήσει σε κούρεμα των καταθέσεων των Κυπρίων πολιτών, δημιουργώντας έτσι ένα απαράδεκτο δεδικασμένο για όσες χώρες βρίσκονται σε δημοσιονομικό κίνδυνο στην ευρωζώνη». Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με αυτήν την απόφαση ουσιαστικά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Και την αναλαμβάνει μάλιστα, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, εν κρυπτώ από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή των Ελλήνων» προσθέτοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν δικαιούται να συναινεί δίχως την ενημέρωση και την έγκριση της Βουλής, σε μια απόφαση που ουσιαστικά διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και θέτει σε τεράστιους κινδύνους το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Καλούμε άμεσα τον πρωθυπουργό, που ουσιαστικά έχει την ευθύνη της απόρριψης αυτού του αιτήματος, να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία, αύριο κιόλας, έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, όπως έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να πράξει».

Για τυχοδιωκτισμό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Οπωςτονίζει «προφανώς, ο κ. Τσίπρας επειδή στην Ελλάδα δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του, φαντασιώνεται εαυτόν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων αδιανόητων, είπε σήμερα ότι ακόμα και αν η Κυπριακή Βουλή επιλέξει να ψηφίσει την απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα πρέπει να τη μπλοκάρει. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο». Επιπρόσθετα επισημαίνε πως  «μαθήματα αγάπης για την Πατρίδα από τον αρχηγό ενός κόμματος που δέχεται τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων, μιλάει για Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του και “χαρίζει” Ελληνικές βραχονησίδες στην Τουρκία, δεν δεχόμαστε».[space size=»30″]

By