Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόσοβο: Στις 25 Μαϊου πιθανότατα οι βουλευτικές εκλογές

Αναφορά στην ίδια ημερομηνία γίνεται και σε δημοσίευμα της εφημερίδας της Πρίστινας «Κόσοβ Σοτ»

ÐÑÉÓÔÉÍÁ  (ÊÏÓÓÏÂÏ0---ÅÐÉÓÇÌÇ ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÕÐ. ÅÎÙÔÅÑÉÊÙÍ ÓÔÁÕÑÏÕ ËÁÌÐÑÉÍÉÄÇ-- ÁÐÏ ÔÇÍ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐ.ÅÎ  ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ  ÔÏÕ ÊÏÓÓÏÂÏÕ  ÈÁÔÓÉ --- ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Οι βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο θα διεξαχθούν πιθανότατα στις 25 Μαΐου, δήλωσε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χασίμ Θάτσι.

Αναφορά στην ίδια ημερομηνία γίνεται και σε δημοσίευμα της εφημερίδας της Πρίστινας «Κόσοβ Σοτ«.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών κατέληξαν οι αρχηγοί του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι και της αντιπολιτευόμενης Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα και η συμφωνία θα επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

«Η 25η Μαΐου ορίστηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών, επειδή είναι αναγκαίο το συντομότερο δυνατό να συγκροτηθεί κυβέρνηση, κάτι που ζητά από την Πρίστινα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συμφωνία έχουν καταλήξει οι αρχηγοί του DPK και του DSK, Χασίμ Θάτσι και Ίσα Μουστάφα και αναμένεται να συναινέσει και ο αρχηγός της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι» δήλωσε πηγή στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένει μετά τις βουλευτικές εκλογές να γίνει νέος πρωθυπουργός του Κοσόβου.

By