Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Δεν είναι προτεραιότητα η πώληση χρυσού

Ήταν μια από τις πολλές δεσμεύεις προς τους δανειστές, δηλώνει ο Κύπριος υπουργός οικονομικών.

Minister-cyprusΜελετάμε άλλους τρόπους εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία διάσωσης που υπεγράφη αυτόν τον μήνα, δηλώνει στο Reuters, ο Χάρης Γεωργιάδης. Ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, υπογραμμίζει πως η πώληση χρυσού αν και αποτελεί δέσμευση της μεγαλονήσου προς τους δανειστές δεν είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα πρέπει να τηρήσουμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους. Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε τη συγκέντρωση των ποσών που παραμένουν ευθύνη μας προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανάγκη να επανέλθει μια νέα προσαρμογή του προγράμματος», εκτίμησε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Χωρίς να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα απάντησε ότι «η πώληση του χρυσού δεν είναι το πιο σημαντικό. Είναι κάτι που είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε σήμερα». Μάλιστα ο κύπριος υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι περιμένει χαλάρωση των ελέγχων τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες που έχουν επιβληθεί στην κίνηση κεφαλαίων.

By