Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Διαπραγματεύσεις με Ευρωπαίους ηγέτες για τις εκποιήσεις

Ώστε να υπάρξει κατανόηση και αποδοχή των διατάξεων του νόμου που ψηφίστηκε χθες

kupros-boulh

Σειρά σημαντικών διαπραγματεύσεων με Ευρωπαίους ηγέτες θα έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ώστε να υπάρξει κατανόηση, καθώς και αποδοχή των διατάξεων, που δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νόμου, που ψηφίστηκε χθες για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε ευχαριστίες και τόνισε την ευθύνη που επέδειξαν οι πολιτικές δυνάμεις. «Θα μελετήσω πάρα πολύ σοβαρά τις τροποποιήσεις που έχουν επέλθει μέσα από ξεχωριστά νομοσχέδια, με πλήρη σεβασμό στην επιθυμία όλων να προστατευτούν βεβαίως οι ευάλωτες ομάδες», ανέφερε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι από αύριο ξεκινά ένα νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους Μπαρόζο, Γιούνκερ και Μέρκελ αλλά και άλλους ηγέτες της Ε.Ε. «προκειμένου να πετύχουμε την κατανόηση, αλλά και την αποδοχή διατάξεων, οι οποίες εν τη ουσία δεν αλλοιώνουν τη φιλοσοφία, δηλαδή του εκσυγχρονισμού ενός αναχρονιστικού του συστήματος μέχρι σήμερα, ενώ βεβαίως την ίδια ώρα να υπάρξει και προστασία των ευάλωτων ομάδων ενόψει και της κρίσης και των αυστηρών μέτρων που η Τρόικα είχε υιοθετήσει».

By