Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Στις 12 Μαΐου η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών

Εκτός από τον Ντίνο Μηχαηλιδη, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο γιος του Μιχάλης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του ελληνικού κράτους Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγός του

 

Mixailidis

Για τις 12 Μαΐου διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο σήμερα δεν έκανε δεκτό αίτημα αναβολής που υπέβαλε ένας εκ των κατηγορουμένων για λόγους υγείας και διέκοψε τη διαδικασία.

Εκτός από τον πρώην υπουργό της Κύπρου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του ελληνικού κράτους Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγός του, η οποία ήταν συνδικαιούχος σε έναν λογαριασμό, και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Στο δικαστήριο σήμερα, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός δήλωσε εκπρόσωπος του Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, υποστηρίζοντας ότι ο εντολέας του δεν κλήθηκε ποτέ, σε κανένα στάδιο της διαδικασίας από την ελληνική δικαιοσύνη. Όπως είπε ο κ. Σοφός, ο κατηγορούμενος δεν έλαβε ποτέ κλήση να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών Αρχών, ενώ επισήμανε ότι ο επιχειρηματίας κατοικεί στη Δαμασκό της Συρίας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τού εντολέα ήταν άκυρο, αφού δεν είχε προηγηθεί κλήτευση. Ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις αιτιάσεις που προέβαλε η πλευρά του επιχειρηματία, κρίνοντας ότι το ένταλμα είναι νόμιμο, καθώς η κλήτευση που προηγήθηκε αφορούσε κατηγορούμενο αγνώστου διαμονής.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν ο πρώην υπουργός και οι συγκατηγορούμενοί του αφορά ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να διακινήθηκε μέσω εταιρείας του Μιχάλη Μιχαηλίδη με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης, που είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, εκδόθηκε από τις κυπριακές Αρχές μετά από ένταλμα των ανακριτών Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

By