Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη στην Κύπρο

Σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με θέμα την απόφαση της Κύπρου.

 

Nikos Anastasiadis Visits Athens / ???????? ????? ???????????Ξεκίνησε η έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για να συζητηθεί η απόφαση του Eurogroup.

Ο κ. Αναστασιάδης, έφθασε στην Κύπρο στις 20.00, ενημέρωσε τηλεφωνικώς τους πολιτικούς αρχηγούς. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι ότι αύριο θα συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης στη συνάντηση με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αναμένεται να προβεί σε πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα και συμφωνηθέντα στις Βρυξέλλες και να προσπαθήσει να πετύχει συλλογική διαχείριση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Σπύρος Σταυρινάκης, ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσσος Μητσόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού συμμετέχουν στη σύσκεψη εκ μέρους ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αντίστοιχα.

Το ΔΗΚΟ εκπροσωπεί ο Πρόεδρος του Μάριος Καρογιάν, από την ΕΔΕΚ παρίσταται στη σύσκεψη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, από το ΕΥΡΩΚΟ ο Πρόεδρος του Δημήτρης Συλλούρης και από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Άδωνης Γιάγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος θα συναντηθεί αργότερα και με τις διοικήσεις των τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων.

Ο Κύπριος πρόεδρος σκοπεύει να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει την ολομέλεια, ώστε να να περάσουν τα νομοσχέδια, που ετοιμάζονται, και να κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.

 

 

 

 

By