Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Μίχαλος: Προώθηση εξωδικαστικής επίλυσης για τα «κόκκινα» δάνεια

 «Mέσω των κέντρων διαμεσολάβησης των Επιμελητηρίων»

mixalos

Βασική αρχή του νέου νομοθετήματος για τα κόκκινα δάνεια θα πρέπει να είναι η προώθηση της εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μίχαλος δήλωσε πως αυτό που διεκδικεί το Επιμελητήριο ως γενική αρχή είναι η διάκριση μεταξύ των «κόκκινων» δανείων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τις μεγάλες μονάδες.

Ταυτόχρονα, βέβαια, προτείναμε και την εξατομίκευση κάθε περίπτωσης «κόκκινου» δανείου επί τη βάσει των επιχειρηματικών τους σχεδίων και της βιωσιμότητάς τους, πρόσθεσε.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ακόμη πως βασική αρχή του νέου νομοθετήματος θα πρέπει παράλληλα να είναι η προώθηση της εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των κέντρων διαμεσολάβησης των Επιμελητηρίων όπου θα υπάρχει συναινετική επίλυση των διαφορών.

Με τη μέθοδο αυτή, όπως σημείωσε, επιτυγχάνεται άμεση επίλυση, την ώρα που ο δικαστικός προσδιορισμός των υποθέσεων είναι το νωρίτερο το 2023.

By