Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Ανοιχτό» το θέμα των απολύσεων

«Πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν»

mhtsotakhs

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν ποσοστικοί στόχοι απομακρύνσεων από το Δημόσιο για το 2015 παρείχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, σημείωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984» ο υπουργός τόνισε ότι «οι έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά και τις παράνομες μονιμοποιήσεις θα επεκταθούν, αλλά χωρίς να συνδέονται με ποσοτικούς στόχους».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά» και πρόσθεσε ότι «αν κάποιος μονιμοποιήθηκε στο δημόσιο χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, πρέπει να φύγει- είναι μία παράνομη πρόσληψη».

Για το νέο σύστημα κινητικότητας που θα εισαγάγει το υπουργείο στο δημόσιο, επισήμανε ότι «θα έχουμε μία πραγματική εσωτερική αγορά εργασίας στο δημόσιο, με διαφάνεια και αξιοκρατία, που θα αντικαταστήσει το σημερινό απαρχαιωμένο σύστημα των μετατάξεων και των αποσπάσεων. Ένα διαρκές σύστημα εσωτερικής κινητικότητας, το οποίο καταρχάς θα έχει εθελοντικά χαρακτηριστικά».

Για τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αυτή η συζήτηση πρέπει να τελειώσει», ενώ πρόσθεσε ότι «άλλο η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και άλλο η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ο συνταγματικός νομοθέτης επιτάσσει ευρύτερη πλειοψηφία».

By