Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Παπακώστα: Θα επιδιώξουμε συνεργασία με γιατρούς και φαρμακοποιούς

 «Όλα για τον άνθρωπο περικλείουν τον πυρήνα της πολιτικής μας δραστηριότητας, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα»

papakosta601_270214

Την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας με γιατρούς, φαρμακοποιούς, «χωρίς συντεχνιακούς όρους, με όρους καλής διάθεσης» τονίζει η νέα υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα προσπαθήσουμε βήμα – βήμα, μαζί με την κοινωνία, μαζί με τους επιστημονικούς φορείς, μαζί με τους γιατρούς τους φαρμακοποιούς, χωρίς συντεχνιακούς όρους, με όρους καλής διάθεσης και συνεργασίας, να επιλύσουμε προβλήματα, που η ελληνική κοινωνία προσδοκά» σημειώνει η νέα υφυπουργός Υγείας και προσθέτει: «Θα επιχειρήσουμε να συνεργαστούμε με όλες τις επιστημονικές ομάδες, τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, διότι χωρίς τους επιστήμονες, ως κοινωνία, έχω την αίσθηση ότι δεν θα μπορέσουμε να παράξουμε τη δουλειά την οποία επιθυμούμε εμείς και θέλει η κοινωνία από εμάς και είναι και η εντολή, η οποία μας έχει ανατεθεί. Αυτά θα γίνουν και ελπίζω με πνεύμα αλληλεγγύης και καλής συνεργασίας και με στοχευόμενες προτεραιότητες».

Επιπλέον, η κ. Παπακώστα τονίζει: «Τρεις λέξεις: «όλα για τον άνθρωπο» περικλείουν τον πυρήνα της πολιτικής μας δραστηριότητας, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, αυτό που λέμε κοινωνική ατζέντα, δηλαδή, να αισθανθούν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι περισσότερο αδύναμοι ότι υπάρχει αλληλεγγύη, ενδιαφέρον και πολιτικές, οι οποίες θα προσπαθήσουν να επιλύσουν υπαρκτά προβλήματα σε δύσκολους καιρούς».

By