Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λένε όλοι «ναι» στην αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί όλων των τροπολογιών

bouliΕυρύτερη συναίνεση απέναντι στις προκλήσεις του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής καταγράφηκε στη Βουλή, μετά την αποδοχή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης των προτάσεων της κυβέρνησης για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόμμα του προφυλακισμένου Ν. Μιχαλολιάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δημήτρη Παπαδημούλη δήλωσε ότι στηρίζει την τροπολογία Μιχελάκη παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του thepaper, ενώ θετική ψήφο θα δώσει και η ΔΗΜΑΡ.

«Παρών» που μπορεί να μετατραπεί σε «ναι» εάν υπάρξουν κι άλλες κινήσεις καλής θελήσεως από την κυβέρνηση θα πουν την Τρίτη που ψηφίζεται η επίμαχη τροπολογία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ «παρών» θα δηλώσει και το ΚΚΕ όπως ανέφερε η Α. Παπαρήγα, προειδοποιώντας ωστόσο, την κυβέρνηση να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει τους νόμους εναντίον τους.

«Γιατί εμείς έχουμε πείρα, δεν θα βγάλετε άκρη μαζί μας, εμείς δεν είμαστε Χρυσή  Αυγή που λέει ότι είναι διακοσμητικός ο αγκυλωτός σταυρός, εμείς το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε ψηλά», είπε.

«Η ομόθυμη αποδοχή της ρύθμισης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την προστασία προς την κατεύθυνση αποτελεσματικής προστασίας των θεσμών», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By