Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λίβανος: Ένας νεκρός από επεισόδια σε μπλοκαρισμένους δρόμους από διαδηλωτές

 Τα επεισόδια αυξάνονται σε πολλές περιοχές του Λιβάνου

syria 02

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν διαδηλωτές απέκλεισαν έναν δρόμο- κλειδί στη Βηρυτό του Λιβάνου απαντώντας στον αποκλεισμό από τους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ μιας πόλης κοντά στο συριακά σύνορα.

Ένας διαδηλωτής πέθανε και ένας άλλος τραυματίστηκε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσει τους σουνίτες μουσουλμάνους που μπλόκαραν ένα δρόμο στην περιοχή Κασκάς της λιβανικής πρωτεύουσας ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας .

Τα επεισόδια αυξάνονται σε πολλές περιοχές του Λιβάνου καθώς με τη σιιτική Χεζμπολάχ να παίζει βασικό ρόλο στη στήριξη του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ – Άσαντ πολλοί λιβανέζοι σουνίτες αντάρτες αντιδρούν με βίαιο τρόπο. Πρόσφατα ξέσπασαν συγκρούσεις στα συριακά σύνορα με τις θρησκευτικές εντάσεις να φτάνουν και στο εσωτερικό του Λιβάνου.

Οι υποστηρικτές της Χεζμπολάχ το Σάββατο απέκλεισαν την πόλη Αρσάλ στον απόηχο της επίθεσης με ρουκέτα κατά σιιτικού χωριού που προκάλεσε το θάνατο ενός άνδρα. Όπως είπαν τα μέλη της οργάνωσης οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από ενόπλους που δραστηριοποιούνται στα προάστια της Αρσάλ. Η πόλη αυτή είναι κυρίως σουνιτική που υποστηρίζει επαναστάτες που αγωνίζονται κατά μήκος των συνόρων της Συρίας . Η πόλη φιλοξενεί σήμερα περίπου 40.000 πρόσφυγες από τη Συρία.

By