Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λίβανος: Πολύνεκρη έκρηξη σε περιοχή-προπύργιο της Χεζμπολάχ

[Τελευταία ενημέρωση – 19:35]

Εννέα νεκροί και τουλάχιστον 30 τραυματίες μέχρι στιγμής

lebanonΕργαζόμενοι σε υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέσυραν τουλάχιστον εννέα πτώματα μετά την ισχυρή έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της νότιας Βηρυτού την ώρα της μεγάλης κίνησης, σύμφωνα με έναν μάρτυρα. Πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για τουλάχιστον 30 τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα αυτοκίνητο-βόμβα.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά η οποία καίει πολλά αυτοκίνητα κι έχει παγιδεύσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε ένα κοντινό κτίριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τουλάχιστον πέντε κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Η συνοικία Ρέουις, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, θεωρείται προπύργιο της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και το σιιτικό κίνημα πραγματοποιεί συχνά πορείες κι εκδηλώσεις εκεί.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός αλ Νουρ, ο οποίος πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για μια έκρηξη τεράστιας ισχύος. Μέλη της Χεζμπολάχ απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο, αφήνοντας να περνούν μόνο ασθενοφόρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα έπειτα από μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χάσαν Νασράλα, με την οποία το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο. Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην ενέδρα αυτή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By