Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λίστα Λαγκάρντ: Ήξεραν Μπίκας (ΕΥΠ) – Παπανδρέου; [έγγραφα]

lista lagard proanaktitiki bouli papakostantinou

Όλος ο «καυτός» διάλογος από τα e-mail μεταξύ του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

PASOK’s national conference, 10th and 11th of March. / Εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 10 και 11 Μαρτίου 2012.Τον πρώην διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Κωνσταντίνο Μπίκα και …ίσως και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «βάζουν στο κάδρο» της υπόθεσης που αφορά τις έρευνες και την επεξεργασία των δεδομένων της λίστας Λαγκάρντ, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι μέσω email που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο τότε προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα ο Ι.Διώτης συνομιλεί με τον τότε υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου και από τους διαλόγους τους προκύπτει με σαφήνεια πως ο Κ. Μπίκας όχι απλά είχε γνώση του περιεχομένου του πολυθρύλητου  stick που περιείχε τη «Λίστα Λαγκάρντ» αλλά επιπρόσθετα είχε συμφωνήσει με τον κ. Διώτη να επεξεργαστεί τα δεδομένα.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Ηδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε σε διερεύνηση και περεταίρω επεξεργασία». Μάλιστα σε επόμενο ηλεκτρονικό του μήνυμα ο κ. Διώτης αναφέρει ότι με το όνομα Κώστα εννοεί «τον Μπίκα» προσθέτοντας – απευθυνόμενος πάντα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου- ότι «μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον πρωθυπουργό. Αύριο θα δω τον Κώστα». Στο σημείο αυτό είναι σαφές ότι αφήνεται ανοιχτό να πληροφορήθηκε  για το περιεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διάλογοι ανάμεσα σε Γ. Παπακωνσταντίνου και Ιωάννη Διώτη ολοκληρώνονται στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή μία ημέρα πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον τότε υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ Διώτη και Καπελέρη.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην κατάθεσή του στην Επιτροπή ο κ. Μπίκας είχε αρνηθεί ότι γνώριζε για το περιεχόμενο της λίστας.

Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας στο thepaper.gr έλεγαν: «Όλοι γνώριζαν και έχουν παραδεχθεί από πρώτη στιγμή ότι η εντολή ήταν «όλα στο φως». Για ακόμη μια φορά όλοι θα διαψευστούν, όπως με την υπόθεση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, για την οποία ακόμη δεν έχει ζητήσει κανένας συγνώμη».

 

Ιδού οι αποκαλυπτικοί διάλογοι μέσω e-mail που αντήλλαξαν οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου-Διώτης:

7 Ιουλίου 2011 – 10:06 πμ
Διώτης προς Παπακωνσταντίνου

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λυπάμαι, γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από την θέλεση μου – που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή – δεν μου επέτρεψαν να προσέλθω. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε ένα υπέροχο βράδυ. Γ.Π.Δ.

7 Ιουλίου 2011- 10:20 πμ
Παπακωνσταντίνου προς Διώτη

Να είσαι καλά Γιάννη. Θα σε πάρω να τα πούμε.
(send from my iPad)

7 Ιουλίου 2011- 1:26 μ.μ
Παπακωνσταντίνου προς Διώτη

Πράγματι, περάσαμε καλά Γιάννη!
Κρίμα που δεν μπόρεσες.
Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;
(send from my Blackberry)

7 Ιουλίου 2011- 1:56 μ.μ
Διώτης προς Παπακωνσταντίνου

Ναι το έλαβα αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ΄αυτό! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει καμιά επεξεργασία;

7 Ιουλίου 2011 – 3:07 μ.μ
Παπακωνσταντίνου προς Διώτη

Ποιόν Κώστα;
Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ να ψαξει καμιά 30αριά
Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία.

7 Ιουλίου 2011 – 3:12 μ.μ

Διώτης προς Παπακωνσταντίνου
Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα.

7 Ιουλίου 2011 – 3.13 μμ

Διώτης προς Παπακωνσταντίνου:

Το άλλο το παρακολουθώ

7 Ιουλίου 2011 – 3:17 μμ

Παπακωνσταντίνου προς Διώτη:

Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχει τα στοιχεία.
Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…

Το ThePaper παρουσιάζει τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή και περιέχουν τον αποκαλυπτικό διάλογο: 

By