Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ευθύνεται για τις κυρώσεις προς τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανάγκασαν την ΕΕ, ενάντια στη βούλησή της, να υιοθετήσει αντιρωσικές κυρώσεις

obama600-450_080314

Καταγγελτικός απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κατηγόρησε τον πλανητάρχη για ρυθμιστικό ρόλο στις κυρώσεις της ΕΕ στη Μόσχα.

Ο Λαβρόφ επικαλέστηκε ως μια απόδειξη γι” αυτό τις δηλώσεις του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στις 2 Οκτωβρίου στη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αναφερθεί στις επιφυλάξεις των χωρών της ΕΕ να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

«Και μάλιστα δεν ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ σχετικά με το ότι οι ΗΠΑ ανάγκασαν την ΕΕ ενάντια στη βούλησή της και εις βάρος των οικονομικών της συμφερόντων να υιοθετήσει αντιρωσικές κυρώσεις», κατήγγειλε ο Ρώσος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.

Ο «αρχηγός” του Ρώσικου ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Δύση εμφανίστηκε αναποφάσιστη όσον αφορά τις κυρώσεις, όμως για ακόμη μια φορά η Αμερικάνικη «μηχανή» επενέβει και έπεισε τις χώρες.

«Είναι αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν να το κάνουν. Όμως ακόμη μία φορά ήταν η αμερικανική ηγεσία κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ που επέμειναν, που συχνά σχεδόν αναγκάστηκαν να ντροπιάσουν την Ευρώπη για να υψώσει το ανάστημά της και να επιβάλει οικονομικά μέτρα» εναντίον της Ρωσίας, είχε υπογραμμίσει ο Μπάιντεν στην ομιλία του.

By