Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Να κληθεί ξανά για κατάθεση ο Ευ.Βενιζέλος

konstantopoulou 01Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

 

της Όλγας Παναγιωτίδου 

Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παραμένει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Βενιζέλος, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «απειλεί» ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου όσον αφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν και ότι δεν πρόκειται να κάνει τα στραβά μάτια για τις ευθύνες κανενός», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου  σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα πράξει όλα όσα υπαγορεύει η συνείδηση των βουλευτών του με τον πιο επίσημο τρόπο όταν είναι η ώρα».

Τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και οι κ.κ. Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής έκαναν λόγο για διακριτική μεταχείριση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την πλειοψηφία και επιτέθηκαν στην ΔΗΜΑΡ γιατί ο βουλευτής της και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Βασίλης Οικονόμου έδωσε «χείρα βοηθείας» στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, επιλέγοντας να μην στηρίξει  με την ψήφο του το αίτημά τους:

  • Να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και οι κυρίες Γεωργία Μπέη και Σοφία Μπέλμπα και,
  • Να αναζητηθεί και να κατασχεθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του υπουργείου Οικονομικών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι αυτό που συμβαίνει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ένα «αυτοτελές σκάνδαλο» και ότι «γίνεται προσπάθεια να καταστεί όμηρος και να προστατευθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αυτός είναι ο διττός στόχος της ΝΔ και σε αυτό συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ», ανέφερε ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο Σταύρος Κοντονής κάλεσε την ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρο της να μιλήσει καθαρά για την στάση του βουλευτή της και να εξηγήσει εάν τον καλύπτει. Από την ΔΗΜΑΡ πάντως, κάλυπταν πλήρως τον Βασίλη Οικονόμου  για την στάση που τήρησε.

Αφορμή για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και να παραταθεί η λειτουργία της Επιτροπής, στάθηκε το πόρισμα της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛΑΣ που έφτασε στις 11 Ιουνίου και αναφέρει ότι το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2011 και για μικρό χρονικό διάστημα ανοίχτηκαν τρία αρχεία της λίστας από υπολογιστή του υπουργείου Οικονομικών. Οι βουλευτές υποστήριξαν ακόμη, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει το μετοχολόγιο από την Ιρλανδία των μεριδιούχων του επενδυτικού fund 500 εκατ. δολαρίων του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση, «ήταν μια από τις μελανότερες ημέρες και από τις αλγεινότερες εμπειρίες η σημερινή, καθώς επανασυστάθηκε η τρικομματική συμμαχία που δεν επιθυμεί την διαλεύκανση των πραγματικών περιστατικών, συγκαλύπτοντας και υποθάλποντας όχι μόνον ένα πρόσωπο», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου- και ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο που έχει στα χέρια του για να μην κλείσει η επιτροπή. Οι βουλευτές του σημείωσαν μάλιστα, με νόημα ότι αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι διαχρονική απόφαση τόσο της κυβέρνησης  Παπανδρέου, όσο και των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά να μην χρησιμοποιηθεί.-

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By