Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Γ. Σπανός

Προθεσμία για να απολογηθούν κατά ομάδες, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, πήραν από τον ανακριτή Πειραιά, οι 15 συλληφθέντες για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων

SpanosA

Προθεσμία για να απολογηθούν κατά ομάδες, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, πήραν από τον ανακριτή Πειραιά, οι 15 συλληφθέντες για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄έξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Το κύκλωμα είχε διαθέσει παράνομα στην αγορά την τελευταία διετία, περίπου 4,5 εκατομμύρια λίτρα λαθραίου πετρελαίου και οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε απάντηση ο Γιώργος Σπανός, αναφέρει πως οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες είναι έωλες και αστήρικτες, δεν αγγίζουν τον ίδιο και την εταιρεία του για αυτό το λόγο εμφανίστηκε αμέσως και αυτοβούλως στην αρμόδια Υπηρεσία Ασφαλείας.

athina 9.84

By