Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Λανθασμένος» ο ΕΝΦΙΑ για το Χαμόγελο του Παιδιού

 Ύψους 95.000 ευρώ που κλήθηκε να καταβάλει ο οργανισμός

υποικ

Ως λανθασμένος χαρακτηρίζεται από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ο ΕΝΦΙΑ ύψους 95.000 ευρώ που κλήθηκε να καταβάλει το Χαμόγελο του Παιδιού. Θα υπάρξει διόρθωση μετά την τροποποιητική δήλωση του εθελοντικού οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η κ. Σαββαΐδου επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου» Κώστα Γιαννόπουλο προκειμένου να διευθετηθεί το όλο ζήτημα.

Κατά τη συνομιλία τους διευκρινίστηκε ότι υπάρχει λάθος που αφορά στη φορολογική δήλωση του Οργανισμού, το οποίο συμφωνήθηκε ότι θα διευθετηθεί με τροποποιητική που θα καταθέσει ο Οργανισμός την ερχόμενη εβδομάδα, στην εφορία όπου υπάγεται.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του κ. Γιαννόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό και πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα κράτος απρόσωπο που δεν στηρίζει τους θεσμούς», πρόσθεσε.

Το ζήτημα προκάλεσε την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ το οποίο με ανακοίνωσή του ανέφερε πως «τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που κατέχουν ακίνητα που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, εδάφιο ε΄ του Ν. 4223/2013».

By