Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λαοθάλασσα στην Κοπακαμπάνα για τον πάπα

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κατέκλυσαν την παραλία παρά τη βροχή

Copa Cabana

Με επευφημίες υποδέχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι τον πάπα Φραγκίσκο στην παραλία Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας .

Το βράδυ της Πέμπτης περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, αψήφησαν τη βροχή και το κρύο, για να χαιρετήσουν τον ποντίφικα, ζητωκραυγάζοντας στο δρόμο του, «αυτή είναι η νεολαία του Πάπα».

Ο Φραγκίσκος έφτασε στην παραλία με ελικόπτερο και διένυσε με το «πάπμομπιλ» (το παπικό όχημα) μια απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, ανάμεσα στο πλήθος που τον επευφημούσε, ενώ έκανε στάσεις για να ασπαστεί μωρά και να χαιρετίσει τους νέους.

«Φαίνεται ότι οι Καριόκας δεν πτοούνται ούτε από το κρύο ούτε από τη βροχή», ανέφερε όταν έφτασε σε ένα τεράστιο βάθρο όπου δέσποζε ο επιβλητικά φωτισμένος γαλάζιος σταυρός. «Δείξατε ότι η πίστη σας είναι ισχυρότερη από το κρύο και τη βροχή»! είπε ο Φραγκίσκος που στην ομιλία του, κατήγγειλε «την ψευδαίσθηση μιας ευτυχίας» που προκαλεί το χρήμα και η εξουσία.

Στο μεταξύ, ακτιβιστές και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Μεξικό ζήτησαν από τον Πάπα να σταματήσει τη διαδικασία αγιοποίησης του Ιωάννη Παύλου Β, δεδομένου, όπως ανέφεραν, ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν κάλυπτε ή όχι περιπτώσεις παιδοφιλίας στην Εκκλησία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By