Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λαφαζάνης: «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα για συνεχή και αλλεπάλληλα πραξικοπήματα»

Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για τις κατεπείγουσες διαδικασίες σχετικά με το νέο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό

Νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της κυβέρνησης να συζητηθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες ο νέος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, προκλήθηκε στη Βουλή με την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «αθλιότητες», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καθορίζει η τρόικα τη λειτουργία της Βουλής.

«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεπουλάτε τη χώρα, να καταλύετε το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, δεν έχετε κανένα δικαίωμα για συνεχή και αλλεπάλληλα πραξικοπήματα που δεν συμβαίνουν πουθενά σε καμία χώρα, δεν έχετε δικαίωμα να μετατρέπετε τη χώρα σε αποικία και προτεκτοράτο», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει γίνει δορυφόρος τρόικας.

Η φράση ωστόσο, προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης ότι η κυβέρνηση τους εξευτελίζει με αυτά τα εκτρώματα και ότι η κυβέρνηση είναι επιτροπή διαχείρισης επιχειρηματικών συμφερόντων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ.

«Στη ΝΔ μην μιλάτε για διαπλοκή, την έχουμε πληρώσει ακριβά», του είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βλάχος, ενώ να ανακαλέσει του ζήτησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης.

Την διαφωνία με το κατεπείγον της διαδικασίας εξέφρασε από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, που επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι και 100 ημέρες να είχαν στην διάθεσή τους, θα τον εξαντλούσαν στην απόρριψη και την καταγγελία και συνομωσιολογία.

Με την επιλογή του κατεπείγοντος διαφώνησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης που υποστήριξε ότι σε επικοινωνία του με τις Βρυξέλλες, διέψευσαν ότι πιέζουν οι προθεσμίες –όπως είπε χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης- για την εκταμίευση της δόσης.

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε από κανέναν, ούτε κάτι κρυφό να δώσουμε, αντίθετα βάζουμε τάξη σε όλες τις δραστηριότητες», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να είναι αφοριστικός και καταγγελτικός να παρουσιάσει εποικοδομητικές προτάσεις. Με την έναρξη πάντως, της συζήτησης, απέσυρε δύο κεφάλαια που δεν αφορούν –όπως είπε- τις υποχρεώσεις της χώρας.

By