Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαφαζάνης: Είμαστε αμετακίνητοι στο θέμα της διαγραφής του χρέους

«Η κυβέρνηση της αριστεράς θα είναι αποφασισμένη να διαπραγματευτεί μέχρι τέλους»

lafazanis

Σταθερή, αποφασισμένη από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιωμένη από αλλεπάλληλες κεντρικές επιτροπές και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι η θέση του κόμματος για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Θέλουμε βιώσιμο χρέος, δηλαδή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Είναι αμετάθετη η κατεύθυνση αυτή, είναι θέμα επιβεβαίωσης της χώρας δεν είναι ιδεολογικό θέμα, και πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πιστεύουμε ότι μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση θα μπορέσουμε να πείσουμε για τη διαγραφή και θα τη διεκδικήσουμε… Η τακτική «δεν θέλω κούρεμα» της κυβέρνησης και του Χαρδούβελη είναι λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση της αριστεράς θα είναι αποφασισμένη να διαπραγματευτεί μέχρι τέλους και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της μέχρι τέλους. Είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε δε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με αφορμή και τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για κίνδυνο αστάθειας στο επόμενο διάστημα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προειδοποίησε από την πλευρά του ο τέως υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, δηλώνοντας κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει, υπάρχει προοπτική μετά 6 χρόνια ύφεσης, και αυτή η προοπτική πρέπει να διασφαλιστεί. «Η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη δεν θα δώσει τίποτε, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση, ο κόσμος ζητάει επίλυση των θεμάτων καθημερινότητας του αλλά δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

«Υπάρχουν δυο πολιτικές δυνάμεις άνω του 20% οι υπόλοιπες κάτω του 10%, ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια απόλυτες πλειοψηφίες θέλει συνεργασίες, πώς θα κυβερνηθεί η χώρα όταν στον χώρο της κεντροαριστεράς δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασιών;» διερωτήθηκε.

 

By