Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λαφαζάνης: Η νέα κυβέρνηση μπορεί γρήγορα να αποδειχθεί μια θερινή παρένθεση

«Καμιά κυβέρνηση -μέχρι τώρα- που καταποντιζόταν, δεν διασώθηκε με ανασχηματισμό» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

lafazanis

«Η νέα κυβέρνηση μπορεί γρήγορα να αποδειχθεί μια θερινή παρένθεση» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Καμιά κυβέρνηση -μέχρι τώρα- που καταποντιζόταν, δεν διασώθηκε με ανασχηματισμό. Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός των Σαμαρά – Βενιζέλου δεν σηματοδοτεί με κανέναν τρόπο αλλαγή πολιτικής, παρά την ευρεία αλλαγή προσώπων. Αντίθετα όλα τα πρόσωπα και της νέας κυβέρνησης είναι βουτηγμένα μέχρι το λαιμό στη λάσπη των τροϊκανών – μνημονιακών πολιτικών που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα» υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά ότι «ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι, από άποψη πολιτικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μια «κοψιά» με τον Γιάννη Στουρνάρα. Διαθέτει όλα τα προσόντα για να είναι μια μεγάλη εγγύηση ότι θα συνεχιστούν, αν δεν κλιμακωθούν επιπλέον, οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και εκποίησης της χώρας».

Αναφερόμενος, τέλος, στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «το μέγα θέμα για την Ελλάδα αυτή την ώρα είναι το χρέος και συγκεκριμένα η ανάγκη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, που αποτελεί προϋπόθεση για να ανασάνει η χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το θέμα του χρέους και στον κ. Ντράγκι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη σήμερα που παλεύει σε όλα τα επίπεδα και με ριζοσπαστικές θέσεις για το χρέος, όταν η κυβέρνηση βάζει το κρίσιμο αυτό θέμα, για το παρόν και το μέλλον του τόπου, κάτω από το χαλί».

By