Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαφαζάνης: Ο ανασχηματισμός δεν θα σώσει την κυβέρνηση  

«Ουδέποτε είδα κυβέρνηση που καταποντιζόταν να διασώζεται από ανασχηματισμό, ο ανασχηματισμός φέρνει μόνο εφήμερες αλλαγές το κλίμα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

lafazanis800_091113

Την άποψη ότι ο ανασχηματισμός δεν θα βοηθήσει παρά μόνο προσωρινά την κυβέρνηση εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ουδέποτε είδα κυβέρνηση που καταποντιζόταν να διασώζεται από ανασχηματισμό, ο ανασχηματισμός φέρνει μόνο εφήμερες αλλαγές το κλίμα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε ένα ασφυκτικό νεοφιλελεύθερο πολιτικό πλαίσιο και είμαστε υπό νεοαποικιακοκρατική κηδεμονία με τρόικα και μνημόνια… Είναι δυο παράγοντες απαγορευτικοί έστω και για τροποποιήσεις των υπαρχουσών πολιτικών, ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο» υποστήριξε.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές διαμορφώνει ήδη νέο πλαίσιο, και στην Ευρώπη, για τις διαπραγματεύσεις για το χρέος. «Φανταστείτε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία πόσα θα αλλάξουν και στην Ευρώπη. Εκτίμησε δε ότι έρχεται νέα λεηλασία μισθών και συντάξεων.

kirtsos

«Το θέμα είναι ποια πολιτική θα ακολουθήσουμε και τι διαρθρωτικές κινήσεις θα κάνει η κυβέρνηση σε χρόνο ρεκόρ, γιατί τώρα έχουμε φτάσει στο τέλος της ύφεσης, έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι» σχολίασε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

«Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο, υπάρχουν πολύ δυνατά βιογραφικά στο χώρο της ΝΔ αλλά και γενικότερα στην πολιτική ζωή της χώρας, επομένως δεν είναι το θέμα ποίος θα πάρει ποια θέση» πρόσθεσε.

By