Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Ψήφος κατά των αντιλαϊκών μέτρων

Ως ψήφο απαραίτητη για να διαμορφωθεί ένας ισχυρός πόλος απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, κρίνει το ΚΚΕ την ψήφο προς τη Λαϊκή Συσπείρωση στις επικείμενες εκλογές

kke

Ως ψήφο απαραίτητη για να διαμορφωθεί ένας ισχυρός πόλος απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα, κρίνει το ΚΚΕ την ψήφο προς τη Λαϊκή Συσπείρωση στις επικείμενες εκλογές.

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Παφίλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Σοφιανός, αναλύθηκε η «δραματική κατάσταση» -όπως σημείωσε ο κ. Παφίλης- που έχει ως αιτία τον καπιταλιστικό δρόμο της ανάπτυξης και ένοχους, τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο.

Και πρόσθεσε ο κ. Παφίλης: «Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι αυτών των κομμάτων στην πράξη συγκρούονται μεταξύ τους ως προς το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα την πολιτική του ευρωμονόδρμου».

Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιμετωπίζει τις επερχόμενες εκλογές ως την πολιτική απάντηση που πρέπει να δοθεί στον εκβιασμό ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

Γι αυτό, υποστήριξε ο κ. Παφίλης, γίνεται προσπάθεια η συζήτηση να περιορισθεί στο ποιος είναι πιο νοικοκύρης, ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής και ποιος είναι οραματιστής, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα ζητήματα.

pafilisA

Eπίθεση σε Σγουρό 

Αναφερόμενος ο κ. Παφίλης, στον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και συγκεκριμένα ζητήματα, σημείωσε ότι υπηρέτησε τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις και στάθηκε απέναντι στο λαό.

Δεν αμφισβήτησε την κυρίαρχη πολιτική, αντιθέτως προώθησε σχεδιασμούς που υπέσκαπταν τα λαϊκά δικαιώματα.

Ο κ. Παφίλης αναφέρθηκε ειδικά «στην προωθούμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στην προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστών (ΚΟΙΝΣΕΠ), στην απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, στην ανοχή του απέναντι στην κατάργηση υπηρεσιών όπως τα δημόσια ΚΤΕΟ, στην προώθηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων όπως η κατασκευή των 4 εργοστασίων απορριμμάτων, στην προώθηση των ΣΔΙΤ, στη διευκόλυνση της εκμετάλλευσης του παραλιακού μετώπου από ιδιώτες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, στον παλαιό Ιππόδρομο, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης».

Αναφερόμενος στη συμβολή των περιφερειακών συμβούλων του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρόσθεσε ότι στη διάρκεια των 3,5 χρόνων κατέθεσαν μια σειρά προτάσεων προς όφελος των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.
Όμως, αυτές καταψηφίσθηκαν σχεδόν καθολικά από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Και αναφέρθηκε ειδικά στην πρόταση για μείωση των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ και τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, στην κατάργηση των διοδίων και των φόρων στα καύσιμα, στην κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, σε προτάσεις για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων όπως το Πάρκο Τρίτση.

Ακόμη και η πρόταση για την ενίσχυση ανέργων στο Πέραμα με 300.000 ευρώ που υπερψηφίσθηκε, σημείωσε, είναι ένα πρόγραμμα που δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Η ΝΔ συμπορεύθηκε με τον κ. Σγουρό, είπε και γι αυτό υπάρχουν δήμαρχοι της ΝΔ που αυτή τη στιγμή θέτουν θέμα στήριξης του κ. Σγουρού. Ο κ. Κουμουτσάκος θέλει να εμφανισθεί ως καλύτερος διαχειριστής στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με όπλο την επιστράτευση των ΣΔΙΤ.

Η κ. Δούρου με μεγαλόστομες διακηρύξεις δεν διαφέρει απ” ότι επαγγέλλονται τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Η διαφορά της από τους δυο προηγούμενους έγκειται στη διαχείριση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει «μετά μανίας το ΕΣΠΑ» -τόνισε- αν και γνωρίζει ότι χρηματοδοτεί κυρίως επιχειρηματίες και δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους. Η κ. Δούρου, όχι μόνο δεν διαφωνεί με τις ΣΔΙΤ, αλλά τις διαφημίζει και ως πυλώνα ανάπτυξης. Και πρόσθεσε ο κ. Παφίλης:

Οπως στη δεκαετία του 1990 όλοι μιλούσαν για γιάπηδες που σήμερα είναι άνεργοι, έτσι και σήμερα μιλούν για νέους επιχειρηματίες που πρέπει να δημιουργηθούν και η οικονομία περνά ολοκληρωτικά στους μεγάλους ομίλους.

Σχετικά με την ψήφο των πολιτών προς τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημείωσε ότι θα είναι ψήφος αγώνα για την προστασία των ανέργων, τη σταθερή και μόνιμη εργασία με εργασιακά δικαιώματα, την ανακούφιση από τη φοροληστεία και τα χαράτσια, την πάλη ενάντια στην παράδοση των παραλιών, των δασών και του νερού στα μονοπώλια.

sofianos600_130214

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα των αντιπάλων μας, ειδικά στο δήμο Αθηναίων» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Σοφιανός. «Να αντιμετωπίσουμε την αντιπαράθεση βιτρίνας και να μιλήσουμε για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι για το ποιος είναι καλός διαχειριστής, ποιος έχει γνωριμίες στην ΕΕ και ποιος ήταν υπουργός Τουρισμού».

Όπως είπε ο κ. Σοφιανός, οι υποψήφιοι συμφωνούν στην τρόπο διαμόρφωσης των οικονομικών του δήμου Αθηναίων, ο προϋπολογισμός του οποίου προβλέπει για φέτος να εισπραχθούν 500 εκατ. ευρώ από γενικευμένη φορομπηξία.

Πρόσθεσε ότι οι δήμοι, όχι απλώς διεκδικούν να εισπράττουν απευθείας φόρους, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν και επιπλέον φόρους.

Συμφωνούν, σημείωσε, στο ελαστικό καθεστώς εργασιακών σχέσεων, στους συμβασιούχους, στις Κοινωνικές Επιχειρήσεις, στην πορεία ουσιαστικά των υπηρεσιών του δήμου προς την ιδιωτικοποίηση. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ήδη πάνω από το 1/3 των εργαζομένων στο Δημοτική Βρεφοκομείο και στους παιδικούς σταθμούς είναι συμβασιούχοι.Συμφωνούν στη γενίκευση της ανταποδοτικότητας σε όλες τις υπηρεσίες -κολυμβητήρια, πολιτιστικούς οργανισμούς, φύλαξη των σχολείων, ελεγχόμενη στάθμευση.

Συμφωνούν να είναι θεσμοθετημένος συνέταιρος του δήμου Αθηναίων οι ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χρησιμοποιούν τις υποδομές των δήμων και λειτουργούν ως μεσάζοντες.

Συμφωνούν στη διοίκηση του δήμου μέσω μιας σειράς ιδιωτικών εταιρειών -όπως έγινε πρόσφατα με τη χρηματοδότηση κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης από το δήμο Αθηναίων.Επέκρινε τον κ. Σακελλαρίδη διότι πρότεινε τη σύσταση συνεταιρισμών επιστημόνων προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που δεν καλύπτει πλέον ο δήμος.

Επέκρινε το θεσμό της μαθητείας μέσω του οποίου, όπως είπε, ο υπουργός Παιδείας νομοθέτησε την εθελοντική εργασία.

Αποδοκίμασε το δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη διότι θα δώσει 17 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακαινίσει τρία κεντρικά ξενοδοχεία (Μπάγκειο, Μέγας Αλέξανδρος, Ολυμπιάς) και κτίριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για να δημιουργήσει κέντρα επιχειρηματικότητας, όπου θα δίνονται συμβουλές για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αντί να τα αξιοποίηση για αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες και για να επιστρέψει στη συνέχεια το κτίριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου πίσω ανακαινισμένο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

By