Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λαύριο: Eπικεφαλής του Ποταμιού εξελέγη ο Σταύρος Θεοδωράκης

  «Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους»

topotami-sinedrio

«To χειροκρότημά σας είναι αφιερωμένο σε όλους τους συνέδρους, που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, ότι αυτή η χώρα θα αλλάξει» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους του ιδρυτικού συνεδρίου που τον εξέλεξαν επικεφαλής του Ποταμιού «διά βοής», υψώνοντας τις κάρτες τους. «Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Νωρίτερα το σώμα του συνεδρίου είχε εγκρίνει το κείμενο θέσεων του συνεδρίου, το κείμενο συμπερασμάτων και το καταστατικό του κόμματος, στο οποίο πλέον τα μέλη αποκαλούνται «εθελοντές» και αντί για πρόεδρο προκρίνεται ο όρος «επικεφαλής».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως «η δεξαμενή του Ποταμιού είναι τεράστια» και αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια το κόμμα είναι περισσότεροι από εκείνους που το ψήφισαν στην πρώτη του εκλογική μάχη. Επίσης, σημείωσε ότι μεγάλη σημασία θα έχει από δω και πέρα η δουλειά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος στις περιφέρειες.

topotami-sinedrioB

«Εμείς δεν θα γίνουμε περιοδεύων θίασος. Οι περιφερειακές ομάδες και οι κατά τόπους εθελοντές μας θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, υποδεικνύοντας πρακτικές, επαναστατικές, καινοτόμες λύσεις» δήλωσε στη συνέχειαο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο μεταξύ, 86 θα είναι τελικά τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού, τα οποία εξελέγησαν από τους 466 συνέδρους, που ψήφισαν συνολικά για την ανάδειξη του οργάνου. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την εξομάλυνση, που προβλέπεται στο καταστατικό του κινήματος προκειμένου να υπάρχει η ποσόστωση ανά φύλο (58 άνδρες και 28 γυναίκες) αλλά και για να εκπροσωπούνται και όλοι οι νομοί της χώρας, από τους οποίους προήρθαν υποψηφιότητες. Η τροπολογία αυτή προστέθηκε στο καταστατικό κατόπιν πρότασης των συνέδρων. Στην Πανελλήνια Επιτροπή προστίθενται και οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού, όπως επίσης προβλέπει το καταστατικό. Η Πανελλήνια Επιτροπή θα συγκληθεί άμεσα προκειμένου να εκλέξει την Συντονιστική Επιτροπή.

Για να δείτε τα ονόματα, πατήστε ΕΔΩ

Aπό το τριήμερο συνέδριο ξεχώρισαν οι ομιλίες των Πέτρου Τατσόπουλου και Γρηγόρη Ψαριανού, οι οποίοι έκαναν άνοιγμα προς το Ποτάμι, καθώς και τα θερμά μηνύματα των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη. 

By