Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λευκός Οίκος: Έντονη κινητοποίηση μετά από είσοδο εισβολέα

Για απαράδεκτο γεγονός που θα εξεταστεί επισταμένως κάνει λόγο άντρας των μυστικών υπηρεσιών

leukos-oikos-5701
Ένα ασυνήθιστο για τα δεδομένα του Λευκού Οίκου γεγονός συνέβη την Παρασκευή, όταν 42χρονος εισβολέας κατάφερε να πηδήξει πάνω από τον φράχτη του προεδρικού μεγάρου και να φτάσει μέχρι τις μπροστινές θύρες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε αναχωρήσει νωρίτερα με τις κόρες του για το Καμπ Ντέιβιντ όπου θα περάσει το σαββατοκύριακο, ενώ η πρώτη κυρία, Μισέλ Ομπάμα, βρισκόταν ήδη στην προεδρική εξοχική κατοικία. Ο εισβολέας, Ομάρ Τζ. Γκονζάλες πέρασε στο εσωτερικό του περιβόλου του Λευκού Οίκου στις 7:20 (τοπική ώρα, σήμερα στις 02:20 ώρα Ελλάδας).

Εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας τόνισε ότι ο άντρας αγνόησε τις εντολές να σταματήσει και τελικά συνελήφθη άοπλος αφού είχε μόλις περάσει τη Νορθ Πόρτικο, μία από τις κύριες εισόδους του Λευκού Οίκου.
Το γεγονός ότι ο εισβολέας μπόρεσε να προχωρήσει τόσο πολύ πριν συλληφθεί είναι πολύ ασυνήθιστο για ένα συγκρότημα που φρουρείται αυστηρά από πράκτορες και ελεύθερους σκοπευτές. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών θα επανεξετάσουν την αντίδραση για να διαπιστωθεί «ότι ακολουθήθηκε το σωστό πρωτόκολλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Εντ Ντόνοβαν. Μάλιστα ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πως το γεγονός ότι ο Γκονζάλες κατάφερε να φθάσει στις θυρες«δεν είναι αποδεκτό για μας και θα εξετασθεί επισταμένα».

Στη διάρκεια της εισβολής, ένοπλοι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου και διέταξαν τους δημοσιογράφους και τα μέλη του προσωπικού να την εγκαταλείψουν. Η είσοδος στους δημοσιογράφους επιτράπηκε αργότερα, ενώ για μερικές ώρες αποκλείστηκε η βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου.

By