Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ληστεία με αρπαγή ομήρου στο Δίστομο

Ελεύθερος αφέθηκε ο όμηρος

antitromokratiki

Τρομοκρατική ενέργεια διερευνούν οι αστυνομικές αρχές στη ληστεία σε τράπεζα σημειώθηκε στο Δίστομο Βοιωτίας. Οι ληστές απήγαγαν και κράτησαν όμηρο υπάλληλο της τράπεζας, τον οποίο άφησαν ελεύθερο, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις ένοπλοι, μεταμφιεσμένοι μπήκαν το μεσημέρι της Παρασκευη στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου. Αφού ακινητοποίησαν τους πελάτες και τους υπαλλήλους άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 300.000 ευρώ.

Φεύγοντας και πιστεύοντας ότι ο ταμίας πάτησε το κρυφό κουμπί του συναγερμού πήραν όμηρο έναν από τους υπαλλήλους θέλοντας να τον χρησιμοποιήσουν ουσιαστικά ως ασπίδα. Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα έγινε γνωστό ότι τον άφησαν ελεύθερο.

Το τζιπ με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε καμμένο στην παραλία του Διστόμου, σε απόσταση 5 χλμ. από την τράπεζα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ίχνος ούτε των ληστών. Οι Αρχές πιστεύουν ότι στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με άλλο όχημα ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να απομακρύνθηκαν και με φουσκωτό σκάφος, καθώς το καμμένο τζιπ βρέθηκε στην παραλία.
Σε αυτό συνηγορεί ότι και ο όμηρος βρέθηκε στα άσπρα Σπίτια, απέναντι από την παραλία όπου βρέθηκε το καμένο Ι.Χ

Στην περιοχή κατευθύνονται κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, καθώς φοβούνται συμμετοχή στη ληστεία υπόπτων για τρομοκρατία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι ληστές έφτασαν στο Ξυλόκαστρο.

Αν και προσπάθησαν να το κάψουν, όπως έκαναν και με το SUV με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα, το ταχύπλοο δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς και οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία και ίχνη που θα τους οδηγήσουν στους δράστες.

Παράλληλα, μπλόκα έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με το δελτίο της ΝΕΡΙΤ, καθώς οι ληστές αφού έφτασαν στο Ξυλόκαστρο με το σκάφος, διέφυγαν με δύο οχήματα.

By