Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιβερία: Δύο γιατροί θεραπεύτηκαν από τον Έμπολα

Καθώς τους χορηγήθηκε το πειραματικό φάρμακο ZMapp

ios ebola

Δύο γιατροί που είχαν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία και τους χορηγήθηκε το πειραματικό φάρμακο ZMapp ανάρρωσαν πλήρως, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ένας τρίτος γιατρός, ο Έιμπραχαμ Ντόρμπορ, στον οποίο χορηγήθηκε το ίδιο φάρμακο, πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δύο γιατροί, που κατάγονταν ο ένας από τη Νιγηρία και ο άλλος από την Ουγκάντα, λάμβαναν θεραπεία με το ZMapp από τις 10 Αυγούστου. Το Σαββατοκύριακο πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν όλο το διάστημα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Τζον Σούμο.

Δύο Αμερικανοί εθελοντές, ο γιατρός Κεντ Μπράντλεϊ και η ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ, που έπασχαν επίσης από τον Έμπολα, θεραπεύτηκαν αφού πήραν το ZMapp. Αντίθετα, ο Ισπανός ιερέας Μιγκέλ Παχάρες πέθανε μετά τη μεταφορά του από τη Λιβερία στη Μαδρίτη, αν και έλαβε και αυτός το ίδιο φάρμακο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η επιδημία του Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής 1.552 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική. Στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Νιγηρία έχουν αναφερθεί συνολικά 3.069 ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας.

By