Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιώργος Παπαστάμκος

Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Στρασβούργου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

papastamkos.gr
papastamkos.gr

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Στρασβούργου ο Γιώργος Παπαστάμκος ο οποίος, χθες, «κατέρρευσε» μέσα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ώρα που προήδρευε ψηφοφορίας,  για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Η διάγνωση έδειξε ότι ο Ευρωβουλευτής υπέστη ανεύρυσμα και θα εγχειριστεί. Στο νοσοκομείο μετέβη και οικογένειά του.  

 Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ανακοίνωσε ότι «δεν ξέρω την οριστική διάγνωση, όμως η κατάσταση είναι σοβαρή».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινονουλίου, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής, ανακοίνωσε, χθες, μέσω μικρόφωνου, ότι διακόπτει τη συνεδρίαση για προσωπικούς λόγους. Στη συνέχεια  απομακρύνθηκε από το προεδρείο και έπεσε λιπόθυμος. Στο σημείο μετέβη η  ιατρική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Μιλώντας στο  thepaper.gr, υπάλληλοι και ευρωβουλευτές δήλωναν «έξαλλοι» , για το γεγονός ότι οι η ιατρική βοήθεια καθυστέρησε να φτάσει τουλάχιστον 30 λεπτά. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 4-5 χιλιάδες υπάλληλοι και ευρωβουλευτές μέσα στο Κοινοβούλιο και να μην υπάρχουν γιατροί» έλεγαν χαρακτηριστικά στο thepaper.gr. Ο Ευρωβουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η συνεδρίαση διεκόπη.

Στο βίντεο διακρίνεται στο πρόσωπο του κ. Παπαστάμκου η ένταση και η πίεση της ψηφοφορίας, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, ζητούσε επί αρκετή ώρα να διακοπεί η ψηφοφορία κάτι που αρνούνταν οι ευρωβουλευτές. Στο τέλος δεν άντεξε και ζήτησε διάλειμμα τριών λεπτών για προσωπικό λόγο. Οι κάμερες του ευρωκοινοβουλίου κατέγραψαν τη στιγμή της κατάρρευσης του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου…

H Κ.Ο. της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκου:  Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hautepierre του Στρασβούργου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιος Παπαστάμκος. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια των ψηφοφοριών της Ολομέλειας του Σώματος της οποίας εκείνη τη στιγμή προήδρευε. Η Ομάδα. των ευρωβουλευτών της ΝΔ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το νοσοκομείο και τους θεράποντες ιατρούς. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

 

[space size=»20″]

By