Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λοβέρδος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμπληρωματική προκήρυξη για τους διοικητικούς

Ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Θεανούς Φωτίου, ανέφερε ότι σε 20 με 25 ημέρες θα προκύψουν οι ανεξάρτητοι αξιολογητές για τους 36 οργανισμούς ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα πρέπει εντός 4 μηνών να παραδώσουν τα συμπεράσματά τους

andreas-loverdos

Μέσα σε 50 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το νέο υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των 8 ΑΕΙ που έχουν διοικητικό προσωπικό σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και συμπληρωματική προκήρυξη για νέες θέσεις πέραν των 600.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεανούς Φωτίου, ανέφερε ότι σε 20 με 25 ημέρες θα προκύψουν οι ανεξάρτητοι αξιολογητές για τους 36 οργανισμούς ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα πρέπει εντός 4 μηνών να παραδώσουν τα συμπεράσματά τους. «Όμως για τα οργανογράμματα των 8 ΑΕΙ που έχουν διαθέσιμους η αξιολόγησή θα πρέπει να παραδοθεί μέσα σε 30 ημέρες, άρα σε 50 ημέρες θα έχουμε καθαρή εικόνα και ενδεχομένως να υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Χαρακτήρισε «άψογη» την απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου, η οποία «ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει», ενώ υπενθύμισε και τα στοιχεία της σχετικής κυβερνητικής απόφασης. Όπως είπε, 600 θέσεις προκηρύσσονται, καμία απόλυση δεν θα γίνει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος και η αξιολόγηση οργανογραμμάτων των 8 ΑΕΙ. «Αν από την αξιολόγηση ανεξάρτητου αξιολογητή προκύψουν ανάγκες νέων θέσεων τότε θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη», διευκρίνισε.

By